Bekentenissen van twee aspergejunks

asperges met gepocheerd ei

Verslaafd zijn we aan asperges. Vooral aan de witte die nu weer goed te krijgen zijn. En daar gaan we ons de komende tijd aan te buiten. In allerlei gerechten.

Zoals de klassieker woensdag: gekookte asperges met versgesneden beenham,  gepocheerd ei en wat gekookte jonge aardappeltjes. En rijkelijk boter.

Eerder aten we al een risotto met asperges. Tip: gebruik de schillen van de asperges voor de bouillon van de risotto. Meer aspergesmaak!

Bekentenissen van twee aspergejunks: aspergerisotto

En gisteren bij de Gebroeders Hartering (fantastisch maal in heerlijk restaurant – lees hier de rest van onze ervaringen aldaar): op de huid gebakken snoekbaars op asperges met boter en daslook. Een match made in heaven. De daslook was niet overheersend maar net proefbaar in de boter. Nieuwe klassieker wat ons betreft.

Bekentenissen van twee aspergejunks: gebakken snoekbaars met asperges en daslook bij Gebr. Hartering

Maar we negeren de groene asperges niet. Sterker: daar begonnen we deze week mee. Droog gegrild, met daarna alleen wat olijfolie, zeezout en parmezaanse kaaskrullen erover.

Bekentenissen van twee aspergejunks: gegrilde groene asperges met zwarte sesam

En omdat we nu nog steeds witte asperges in huis hebben (dank aan riante levering van broer R.) gaan we ze zo roerbakken in ghee. Op te dienen met wat lichte sojasaus, gegrilde St. Jakonsschelpen en geroosterd sesamzaad. Ben benieuwd hoe lekker dat dan weer is. Aan tafel!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Ben ook zo’n aspergejunk. En toch is het fijn dat ze er niet altijd zijn, dat maakt het net even wat specialer. De klassieke manier vind ik nog altijd het lekkerst, maar die oosterse versie klinkt ook goed, misschien toch maar eens proberen dan!

  2. Helemaal mee eens. Dan zijn ze des te lekkerder als ze er wel zijn.

    Die “oosterse” variant was heerlijk – binnenkort zetten we het recept online. En natuurlijk de foto’s. Om van te watertanden ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑