Bekentenissen van twee aspergejunks

Verslaafd zijn we aan asperges. Vooral aan de witte die nu weer goed te krijgen zijn. En daar gaan we ons de komende tijd aan te buiten. In allerlei gerechten.

Zoals de klassieker woensdag: gekookte asperges met versgesneden beenham,  gepocheerd ei en wat gekookte jonge aardappeltjes. En rijkelijk bruine boter.

Eerder aten we al eens risotto met asperges. Tip: gebruik de schillen van de asperges voor de bouillon van de risotto. Meer aspergesmaak!

En gisteren bij de Gebroeders Hartering (fantastisch maal in heerlijk restaurant – lees hier de rest van onze ervaringen aldaar): op de huid gebakken snoekbaars op asperges met boter en daslook. Een match made in heaven. De daslook was niet overheersend maar net proefbaar in de boter. Nieuwe klassieker wat ons betreft.

Maar we negeren de groene asperges niet. Sterker: daar begonnen we deze week mee. Kort gestoomd, dan licht gegrild, met daarna alleen wat olijfolie, zeezout en parmezaanse kaaskrullen erover. Of wat geroosterde amandelen, ook lekker.

En omdat we nu nog steeds witte asperges in huis hebben (dank aan riante levering van broer R.) gaan we deze zo roerbakken in ghee, volgens deze meer Aziatische bereiding: met wat lichte sojasaus, gegrilde St. Jakobsschelpen en geroosterd sesamzaad. Ben benieuwd hoe lekker dat dan weer is. Aan tafel!

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Ben ook zo’n aspergejunk. En toch is het fijn dat ze er niet altijd zijn, dat maakt het net even wat specialer. De klassieke manier vind ik nog altijd het lekkerst, maar die oosterse versie klinkt ook goed, misschien toch maar eens proberen dan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.