Roergebakken asperges met St. Jakobsschelpen

Het was een experiment. Want meestal maken we witte asperges klassiek of met risotto. Maar deze variant kwamen we tegen in de onvolprezen Time-Life serie (het groente-deel om precies te zijn) en maakte nieuwsgierig.

Recept voor roergebakken asperges met St. Jakobsschelpen en rijst

  1. Kook eerst wat rijst – wij gebruikten basmati-rijst.
  2. Je neemt zoveel witte asperges als je nodig hebt, maakt ze schoon as usual. Dan snijd je ze in schuine plakjes, ongeveer 2 centimeter dik. Houd de topjes iets groter. Kook ze 1 minuutje in ruim kokend water. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
  3. Snijd een paar bosuitjes klein. En prepareer wat St. Jakobschelpen door ze even droog te deppen en aan weerszijden licht te bestrooien met zout en peper.
  4. In een platte pan verhit je een riante eetlepel ghee (geklaarde boter; die verbrandt minder snel dan boter maar neemt de smaak van de schelpen goed op). Bak de St. Jakobsschelpen ongeveer een minuut aan beide kanten, tot ze mooi goudbruin zijn maar nog niet helemaal door en door gaar van binnen. Ze geven nog een beetje mee als je ze indrukt.
  5. Haal ze snel uit de pan en houd ze even warm. Doe snel de asperges in de pan met de lekkere ghee en bak ze op hoog vuur kort met de uitjes. Doe er snel nog wat milde sojasaus en citroensap door en schud goed door.
  6. Schep wat rijst op het bord, doe er de asperges over, leg de gebakken St. Jakobsschelpen er op en bestrooi met wat zwarte sesam.

Klaar. En helemaal lekker met bijvoorbeeld een Grüner Veltliner erbij.

Roergebakken asperges met St. Jakobsschelpen

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.