Gebr. Hartering - fleckvieh ribeye en mergpijp

Robuust genieten bij Gebr. Hartering

Vorige week hebben we bij Restaurant Gebr. Hartering gegeten, waar we al een hele tijd naar toe wilden. En onze verwachtingen werden overtroffen!

Zoals de naam suggereert, wordt het gerund door twee Limburgse broers. Het is een gezellig, gastvrij restaurant gebaseerd op het principe van de ’table d’hôte’ (eten wat de pot schaft).

Ze werken met mooie seizoensproducten die ze bij kleine ambachtelijke leveranciers halen. Daarmee stellen ze een dagelijks wisselend menu samen. Je kunt ook à la carte eten, maar dat kost relatief meer.

We werden gastvrij onthaald met een aperitief van champagne en vlierbloesemsiroop. En een amuse van twee verse zee-egels uit Bretagne. Voor het eerst dat we deze vers aten: zilt, zoet en wat sterker van smaak dan oester:

Het menu bestond uit vijf gangen, maar met beschaafde porties:

  • Als antipasto aten we arancini van risotto en waddengarnaaltjes. Lekker knapperig, vers gefrituurd
  • Daarna een frisse lentesalade van roodlof, gerookte bietjes, gefrituurde kappertjes, meiraapjes, doperwtjes en doperwten-creme:
  • Als tussengerecht Limburgse asperges met gebakken snoekbaarsfilet zwemmend in daslookboter. Heerlijke combinatie!
  • Als hoofdgerecht nam zij een half piepkuiken van de houtskoolgrill met piperadesaus.
  • En hij uiteraard de Fleckvieh ribeye van de houtskoolgrill met gegrilde en gepureerde knoflook. (Alle mannen zaten te kwijlen bij dat stuk vlees!) Daarbij werd gebakken venkel geserveerd.
  • Het dessert was een klassieke crème brûlée.

Wijn dronken we per glas. Dat viel niet helemaal goed uit. Zij vond de Quincy Sauvignon in ieder geval niet zo goed bij de asperges passen en kreeg er hoofdpijn van.

Maar daar staat wel tegenover dat Gebr. Hartering een heel prettig restaurant is, waar met aandacht en liefde voor de producten wordt gekookt. Men weet daar alles over en kan daarmee ook improviseren. En met een (voor Amsterdam) uitzonderlijke hartelijke en attente bediening.

Restaurant Gebr. Hartering
www.gebr-hartering.nl
Peperstraat 10 hs, 1011NX Amsterdam
telefoon 020-421 06 99

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.