Dit recept voor deze lekkere aspergesalade is bij benadering, niet te ingewikkeld doen over hoeveelheden, gewoon naar smaak en behoefte:
- Kook eerst een paar vastkokende kleine aardappeltjes in de schil, en schil ze als ze gaar zijn. Snijd ze in helften of kwarten.
- Kook dan wat witte én groene asperges in stukken van zo’n 4 cm net beetgaar (minuutje of 4).
- Voor de dressing: meng een een paar lepels mayonaise met citroensap zodat het licht vloeibaar wordt. Breng dit op smaak met wat peper & zout.
- Meng de asperges en aardappelen met de dressing en doe er nog wat verse grofgehakte kervel en/of peterselie door. En serveer met verse Hollandse garnaaltjes – zelf pellen, veel lekkerder!
Bij al deze aspergesalade met Hollandse ingrediënten dronken we dan ook maar een Nederlandse wijn: een frisse Linge Wit, van het Betuws Wijndomein. Beslist lekker.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.
2 reacties
Lekker maaltje, zeg! Nooit aan gedacht om deze ingrediënten op deze manier te combineren. Staat genoteerd.
Nu kan het nog: asperges zijn er in overvloed, verse kervel ook. En voor die garnaaltjes moet je gewoon even de tijd nemen.