Aspergesalade met aardappelen en garnaaltjes

Aspergesalade met aardappelen en garnaaltjes


Dit recept voor deze lekkere aspergesalade is bij benadering, niet te ingewikkeld doen over hoeveelheden, gewoon naar smaak en behoefte:

Wat aten zij - Aspergesalade met aardappelen en garnaaltjes
Salad of asparagus, potato and and shrimps
  1. Kook eerst een paar vastkokende kleine aardappeltjes in de schil, en schil ze als ze gaar zijn. Snijd ze in helften of kwarten.
  2. Kook dan wat witte én groene asperges in stukken van zo’n 4 cm net beetgaar (minuutje of 4).
  3. Voor de dressing: meng een een paar lepels mayonaise met citroensap zodat het licht vloeibaar wordt. Breng dit op smaak met wat peper & zout.
  4. Meng de asperges en aardappelen met de dressing en doe er nog wat verse grofgehakte kervel en/of peterselie door. En serveer met verse Hollandse garnaaltjes – zelf pellen, veel lekkerder!

Bij al deze aspergesalade met Hollandse ingrediënten dronken we dan ook maar een Nederlandse wijn: een frisse Linge Wit, van het Betuws Wijndomein. Beslist lekker.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Lekker maaltje, zeg! Nooit aan gedacht om deze ingrediënten op deze manier te combineren. Staat genoteerd.

  2. Nu kan het nog: asperges zijn er in overvloed, verse kervel ook. En voor die garnaaltjes moet je gewoon even de tijd nemen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑