Dit recept voor deze lekkere aspergesalade is bij benadering, niet te ingewikkeld doen over hoeveelheden, gewoon naar smaak en behoefte:

- Kook eerst een paar vastkokende kleine aardappeltjes in de schil, en schil ze als ze gaar zijn. Snijd ze in helften of kwarten.
- Kook dan wat witte én groene asperges in stukken van zo’n 4 cm net beetgaar (minuutje of 4).
- Voor de dressing: meng een een paar lepels mayonaise met citroensap zodat het licht vloeibaar wordt. Breng dit op smaak met wat peper & zout.
- Meng de asperges en aardappelen met de dressing en doe er nog wat verse grofgehakte kervel en/of peterselie door. En serveer met verse Hollandse garnaaltjes – zelf pellen, veel lekkerder!
Bij al deze aspergesalade met Hollandse ingrediënten dronken we dan ook maar een Nederlandse wijn: een frisse Linge Wit, van het Betuws Wijndomein. Beslist lekker.
Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.
2 reacties
Lekker maaltje, zeg! Nooit aan gedacht om deze ingrediënten op deze manier te combineren. Staat genoteerd.
Nu kan het nog: asperges zijn er in overvloed, verse kervel ook. En voor die garnaaltjes moet je gewoon even de tijd nemen.