Ons mosterdmuseum

Mosterdmuseum

Het begint hier een beetje uit de hand te lopen met de mosterd. We hadden er al zo’n 10 verschillende. En toen kreeg ik er ook nog eens in één klap dubbel zoveel bij.

De deur van onze koelkast staat nu zo’n beetje volgeparkeerd met potjes, als een echt mosterdmuseum. Met mosterd in allerlei soorten en maten, kleuren en combinaties, van verre en van dichtbij.

Waarom? Al van kinds af aan eet ik het dagelijks. ’s Middags na school op een boterham met kaas. Niets lekkerder. Niks geen hagelslag, mosterd wilde ik! En nog steeds.

Pastrami met dragonmosterd

De Romeinen deden dat ook al. In de Apicius’ De re coquinaria uit 4e of 5e eeuw n. Chr. staan al recepten voor sauzen met mosterdzaad erin. Zoals dit “recept” voor een pittig gekruide saus op basis van mosterd. Met o.a. geroosterde koriander, karwij en gefermenteerde vissaus. Voor bij het wild zwijn. Niet voor watjes.

Het blijft lang goed in afgesloten potjes. Maar met deze hoeveelheid moeten we toch wel even dooreten. Dat is gelukkig geen straf. Zeker niet met deze favoriete combinaties:

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

4 reacties

  1. Zo te zien mis je er nog wél eentje; de Volwaardige Mosterd met Ciderazijn, Biologisch. Van Delouis. Da’s een heel erg lekkere, friszurige mosterd.

  2. Klinkt goed, die mag natuurlijk niet ontbreken in deze verzameling. Ik ga er achteraan!

  3. In dat geval; de bio-winkel op de 2e Hugo de Groot heeft hem!

  4. Dank je!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑