Ons mosterdmuseum

Het begint hier een beetje uit de hand te lopen met de mosterd. We hadden er al zo’n 10 verschillende. En toen kreeg ik er ook nog eens in één klap dubbel zoveel bij.

De deur van onze koelkast staat nu zo’n beetje volgeparkeerd met potjes, als een echt mosterdmuseum. Met mosterd in allerlei soorten en maten, kleuren en combinaties, van verre en van dichtbij.

Waarom? Al van kinds af aan eet ik het dagelijks. ’s Middags na school op een boterham met kaas. Niets lekkerder. Niks geen hagelslag, mosterd wilde ik! En nog steeds.

Pastrami met dragonmosterd

De Romeinen deden dat ook al. In de Apicius’ De re coquinaria uit 4e of 5e eeuw n. Chr. staan al recepten voor sauzen met mosterdzaad erin. Zoals dit “recept” voor een pittig gekruide saus op basis van mosterd. Met o.a. geroosterde koriander, karwij en gefermenteerde vissaus. Voor bij het wild zwijn. Niet voor watjes.

Mosterdmuseum

Het blijft lang goed in afgesloten potjes. Maar met deze hoeveelheid moeten we toch wel even dooreten. Dat is gelukkig geen straf. Zeker niet met deze favoriete combinaties:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

4 reacties

Zo te zien mis je er nog wél eentje; de Volwaardige Mosterd met Ciderazijn, Biologisch. Van Delouis. Da’s een heel erg lekkere, friszurige mosterd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.