Antipasti als secondo

Geen tijd gehad om echt grote gerechten te koken. Maar een bord met antipasti samenstellen is altijd zo gepiept. En net zo lekker want meer keuze. Nu met:

  • Gegrilde groene asperges: alleen even schoonmaken dan droog op de hete grill,  zo’n 8 à 10 minuutjes en af en toe omdraaien. Dan in schaaltje met olijfolie en zeezout.
  • Mozzarella met wat basilicum en olijfolie. De mozzarella niet meteen uit de koelkast eten maar zeker een uur van te voren op kamertemperatuur laten komen, is veel lekkerder.
  • Paar trostomaatjes kort in de oven met wat olijfolie, peper & zout.
  • Wat waterkers met een vinaigrette van olijfolie, citroensap en peper & zout.
  • Gestoofde borlotti bonen: als je droge bonen gebruikt zet je die een avond tevoren in wat water te week. Dan stoof je ze in bouillon met wat verse marjolein of bonenkruid, laurier en hele gekneusde knoflookteen.
  • Paar dunne plakken Parma-ham.
  • Niet vergeten: knapperig brood erbij.

Heb je die rib eye alla Toscana of ossobuco helemaal niet meer nodig.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.