Verse jonge tuinbonen met ham en knoflook

Tuinbonen met ham, een match made in heaven. Omdat het nog jonge tuinbonen zijn hoeven ze niet dubbelgedopt te worden. Eerst even koken in wat water en paar takjes bonenkruid (10 minuutjes – allemaal net gaar).

Dan in een andere pan wat olijfolie met fijngehakt knoflook licht aanzeten – niet bruin laten worden. Wat snippers goede ham (bijvoorbeeld San Daniele, Parma of Jamón Iberico) erbij en dan de uitgelekte tuinboontjes hierbij doen en nog even doorstoven. Op het laatst overvloedig fijngesneden peterselie erdoor. En wat peper & zout.

tuinbonen met ham en knoflook

Lekker bij de antipasti. Of met een omelet met courgettes, munt of basilicum en parmezaan.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.