Rosé van Winterling uit de Pfalz, gemaakt van Spätburgunder en Schwarzriesling, via Markvandewijn.nl

We zijn laatste tijd verslingerd aan Duitse wijn. Omdat we via via namelijk een sympathieke leverancier van Duitse wijnen hebben ontdekt in Amsterdam, Markvandewijn. Mark heeft geen winkel maar komt de dozen persoonlijk op de fiets afleveren, voorzien van enthousiaste toelichting en advies.

Hij heeft een bijzonder assortiment van minder bekende, maar veelbelovende wijnmakers voor een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. De gebieden Rheinhessen, Pfalz en Franken zijn goed vertegenwoordigd, en hij blijft zijn assortiment uitbreiden.

Rosé van Winterling uit de Pfalz, gemaakt van Spätburgunder en Schwarzriesling, via Markvandewijn.nl
Rosé van Winterling uit de Pfalz, gemaakt van Spätburgunder en Schwarzriesling, via Markvandewijn.nl
Rosé van Winterling uit de Pfalz, gemaakt van Spätburgunder en Schwarzriesling, via Markvandewijn.nl

We hebben nog niet alles geprobeerd, maar hebben al een paar favorieten. Zoals de super rosé van Winterling uit de Pfalz, gemaakt van Spätburgunder en Schwarzriesling – knochentrocken! Deze is ook verkozen tot rosé van het jaar door de wijn-experts van Proefschrift. Alles van het huis Winterling is trouwens lekker, ook de Pinot Rosé Brut, die bij Blauw aan de Wal als aperitief wordt geschonken.

Ook zijn we zijn Riesling fan geworden, o.a. van de Spätlese Trocken van Lauermann & Weyer, of de Herrgottsacker van Winterling. Gaat heel goed samen met vis of ook asperges. Of bij een fijne risotto met langoustines – waarover later meer.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.