Markvandewijn.nl

We zijn laatste tijd verslingerd aan Duitse wijn. Omdat we via via namelijk een sympathieke leverancier van Duitse wijnen hebben ontdekt in Amsterdam, Markvandewijn.

Mark heeft geen winkel maar komt de dozen persoonlijk op de fiets afleveren, voorzien van enthousiaste toelichting en advies.

Hij heeft een bijzonder assortiment van minder bekende, maar veelbelovende wijnmakers voor een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. De gebieden Rheinhessen, Pfalz en Franken zijn goed vertegenwoordigd, en hij blijft zijn assortiment uitbreiden.

We hebben nog niet alles geprobeerd, maar hebben al een paar favorieten. Zoals de super rosé van Winterling uit de Pfalz, gemaakt van Spätburgunder en Schwarzriesling – knochentrocken! Deze is ook verkozen tot rosé van het jaar door de wijn-experts van Proefschrift. Alles van het huis Winterling is trouwens lekker, ook de Pinot Rosé Brut, die bij Blauw aan de Wal als aperitief wordt geschonken.

Ook zijn we zijn Riesling fan geworden, o.a. van de Spätlese Trocken van Lauermann & Weyer, of de Herrgottsacker van Winterling. Gaat heel goed samen met vis of ook asperges. Of bij een fijne risotto met langoustines – waarover later meer.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.