Bij restaurant Café Modern

Vorige week een verjaardag gevierd. Eerst met de fiets op de pont naar Amsterdam Noord. Want daar gebeurt het tegenwoordig allemaal. Ooit is het begonnen met Restaurant Hotel de Goudfazant (daar hebben we een paar keer lekker gegeten).

En nu zijn de oprichters daarvan elders in Noord opnieuw begonnen met Café Modern. Deze keer in een jaren ’60 bankgebouw. Opnieuw zonder poespas maar toch origineel ingericht. Niet voor niets zaten ook Viktor & Rolf er een paar tafeltjes verder. Zijn toch mannen met smaak.

Het eten is er ontzettend lekker. Je krijgt een vast menu van 5 gangen voor €40. Geen borden vol, maar zeker ook geen liflafjes. Precies goed.

We aten:

  • Een tartaar van rauwe Jakobsschelp met kropsla, haringkuit en een kleine rösti
  • Een paar plakjes rauwe runderlende met eendenlever en cantharellen / salade met verse geitenkaas, sinaasappel en dadel
  • Gebakken visje (was het een tongschar? precies weten we het niet meer) met een kreeftenpoot op lamsoor en met een zalige bisque (zie foto)
  • Mals lamszadel met aardappel-hazelnootpuree, verse erwtjes, groene asperges en goede jus.
  • Meringue met champagne parfait en frambozen

Dat alles vergezeld van een frisse Picpoul de Pinet. In Noord weten ze wat lekker is.

Restaurant Café Modern
Meidoornweg 2
1031 GG, Amsterdam
020 494 0684
’s zondags gesloten

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.