Drie eenvoudige gerechtjes die goed bij elkaar passen op een zomerse dag.

Zomers menu: gebakken courgettes, omelette met asperges en tomatensalade

Eerst de tomatensalade: kerstomaatjes halveren, en in een schaaltje overgieten met wat olijfolie, aceto balsamico en peper & zout. En royaal verse basilicum. Je kunt er ook nog wat mozzarella bij doen, dan heb je een salade Caprese.

Zomers menu: gebakken courgettes, omelette met asperges en tomatensalade

Dan de courgettes: snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm, en die weer in helften. Bak deze zachtjes in wat olijfolie. Met daarbij een teen knoflook in helften. Als alles mooi goudbruin, maar nog knapperig is afmaken met wat peper & zout en weer wat verse basilicum. Maar verse munt is ook lekker.

En terwijl de courgettes rustig bakken maak je de omelette met groene asperges. Die blancheer je eerst kort in kokend water, minuutje of zo, dan blijven ze knapperig. Als je tijd hebt kun je ze ook nog grillen. Maar dat hoeft niet.

Zomers menu: gebakken courgettes, omelette met asperges en tomatensalade


En dan bak je de omelette op matig vuur. Wij gebruiken 3 eieren pp en een scheut room. Als deze bovenop bijna gaar is, draai je het vuur uit. De asperges erop, wat schilfers parmezaan, paar blaadjes rucola en peper & zout. En dan dubbelklappen en opdienen met de andere gerechten.

En natuurlijk een lekker glas inschenken, bijvoorbeeld zo’n heerlijke rosé van Winterling.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.