Frittata con asparaghi

Gebakken courgettes, omelette met asperges en tomatensalade

Drie eenvoudige gerechtjes die goed bij elkaar passen op een zomerse dag.

Tomaten salade met basilicum

Eerst de tomatensalade: kerstomaatjes halveren, en in een schaaltje overgieten met wat olijfolie, aceto balsamico en peper & zout. En royaal verse basilicum. Je kunt er ook nog wat mozzarella bij doen, dan heb je een salade Caprese.

gebakken courgette met basilicum, knoflook en citroenrasp

Dan de courgettes: snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm, en die weer in helften. Bak deze zachtjes in wat olijfolie. Met daarbij een teen knoflook in helften. Als alles mooi goudbruin, maar nog knapperig is afmaken met wat peper & zout en weer wat verse basilicum. Maar verse munt is ook lekker.

En terwijl de courgettes rustig bakken maak je de omelette met groene asperges. Die blancheer je eerst kort in kokend water, minuutje of zo, dan blijven ze knapperig. Als je tijd hebt kun je ze ook nog grillen. Maar dat hoeft niet.

Frittata con asparaghi

En dan bak je de omelette op matig vuur. Wij gebruiken 3 eieren pp en een scheut room. Als deze bovenop bijna gaar is, draai je het vuur uit. De asperges erop, wat schilfers parmezaan, paar blaadjes rucola en peper & zout. En dan dubbelklappen en opdienen met de andere gerechten.

Frittata con asparaghi

En natuurlijk een lekker glas inschenken, bijvoorbeeld zo’n heerlijke rosé van Winterling.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.