Zogenaamd manneneten. Met de zelfverzonnen naam Rib eye alla Toscana. Je hebt er weinig voor nodig: eigenlijk alleen een goed stuk rib eye (met vetrand!), olijfolie, knoflook en rozemarijn. En een scherp mes.
Kies hiervoor een mooi dooraderde rib eye. Het vet geeft juist extra veel smaak, ook al eet je het misschien niet op. Wij namen twee stukken van ongeveer 3 cm dik.
- Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voor dat je het grilt, maakt serieus uit voor de duur van het grillen.
- Doe in een diep bakblik wat olijfolie, een paar tenen geplette knoflook en wat takjes verse rozemarijn.
- Vet de rib eye in met een beetje olijfolie en doe er peper & zout op
- Gril de ribeye op een gloeiend hete grillplaat, zonder daar verder olie op te doen. Aan weerszijden ongeveer een 2 minuten (maar kijk en voel vooral zelf hoe je ‘m het lekkerste vindt. Ik houd van tegen medium aan.)
- Als je de rib eye klaar is neem je ‘m van de plaat en laat je ‘m een paar minuten rusten in de olijfolie met knoflook en rozemarijn (even goed inwrijven), afgedekt met wat aluminiumfolie.
En dan opdienen. Bijvoorbeeld met wat gegrilde groenten, of alleen een frisse salade.
Maar in ieder geval met een stevig glas rode wijn zoals een Chianti of, zoals wij deden, een Cannonau uit Sardinië, van Masone Mannu.
(naar een idee uit het Dicke Dinger – nummer van vleesglossy Beef)
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
4 reacties
Zojuist teruggekeerd uit Berlijn, jullie blog met eet-adresjes gebruikt ter inspiratie. Een ontdekking.
Dat is leuk om te horen. Hebben jullie zelf ook nog leuke plekken ontdekt? Staan we altijd voor open ;-)
[…] doe je er, zoals bij een ribeye alla Toscana, nog wat knoflookolie […]
[…] Past goed op een tafel vol mezze. Of bij een gegrilde ribeye alla toscana. […]