Rib eye alla Toscana

Rib eye alla Toscana

Zogenaamd manneneten. Met de zelfverzonnen naam Rib eye alla Toscana. Je hebt er weinig voor nodig: eigenlijk alleen een goed stuk rib eye (met vetrand!), olijfolie, knoflook en rozemarijn. En een scherp mes.

Kies hiervoor een mooi dooraderde rib eye. Het vet geeft juist extra veel smaak, ook al eet je het misschien niet op. Wij namen twee stukken van ongeveer 3 cm dik.

Rib eye alla Toscana
  1. Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voor dat je het grilt, maakt serieus uit voor de duur van het grillen.
  2. Doe in een diep bakblik wat olijfolie, een paar tenen geplette knoflook en wat takjes verse rozemarijn.
  3. Vet de rib eye in met een beetje olijfolie en doe er peper & zout op
  4. Gril de ribeye op een gloeiend hete grillplaat, zonder daar verder olie op te doen. Aan weerszijden ongeveer een 2 minuten (maar kijk en voel vooral zelf hoe je ‘m het lekkerste vindt. Ik houd van tegen medium aan.)
  5. Als je de rib eye klaar is neem je ‘m van de plaat en laat je ‘m een paar minuten rusten in de olijfolie met knoflook en rozemarijn (even goed inwrijven), afgedekt met wat aluminiumfolie.

En dan opdienen. Bijvoorbeeld met wat gegrilde groenten, of alleen een frisse salade.

Maar in ieder geval met een stevig glas rode wijn zoals een Chianti of, zoals wij deden, een Cannonau uit Sardinië, van Masone Mannu.

(naar een idee uit het Dicke Dinger – nummer van Beef)

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Zojuist teruggekeerd uit Berlijn, jullie blog met eet-adresjes gebruikt ter inspiratie. Een ontdekking.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.