Lyfe Kitchen: eat good, feel good, do good.

Lyfe Kitchen: Love Your Food Everyday

Ex-McDonald’s topman Mike Roberts gaat groen met een duurzame fastfoodketen. Onlangs opende de eerste Love Your Food Everyday, oftewel Lyfe Kitchen. Een beetje zoals Joop van den Ende die, na jaren soaps en reality-tv, nu maecenas van bedreigde cultuur is. Niets op tegen. Integendeel: gelukkig maar!

Lyfe Kitchen kookt  biologisch, diervriendelijk en duurzaam. En steeds vers. Nou maar hopen dat ook het grote publiek dit ook wil. Het menu ziet er in ieder geval goed uit, net als de gerechten zelf. En betaalbaar bovendien.

Het eerste filiaal is in Palo Alto geopend. Een intikkertje met al die foodies, vega’s en paleo’s daar. Maar het doel is om er in een paar jaar zeker nog 500 restaurants in de rest van de States te openen. Een nobel streven. Daar is nog veel te winnen. Net als bij ons trouwens.

Het wordt nog spannend hoe zich dat gaat verhouden met verantwoorde productie van de ingrediënten. Die tot nu toe vooral kleinschalig geproduceerd worden maar dan straks in grote hoeveelheden nodig zullen zijn.

Maar het zou mooi zijn als het aanslaat. En het de gewoonste zaak van de wereld wordt om even een snelle groen snack te scoren: “Do you want Brussels sprouts with that?”

Lees meer hierover in de Volkskrant of in een uitgebreider artikel in Wired.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Lijkt een beetje op Danku van dochter Karin Brink, van Nina Brink. Maar helaas is Danku alweer een paar jaar ten onder: http://925.nl/archief/2010/01/26/schuldeisers-belagen-gesloten-filialen-van-karen-brinks-danku-ke

  2. Ik kende Danku nog niet. Maar dat lijk op het eerste gezicht ook een wat willekeurig idee voor een groene fastfoodrevolutie, die ecologische kroketten. Zeker in Amerika. En het lijkt erop dat ze vooral met concept en branding bezig waren. Terwijl het de kroket was die het ‘m moest doen. Maar misschien waren ze hun tijd gewoon te ver vooruit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑