We werden zo gulzig en geïnspireerd door Giorgio Locatelli’s Made in Sicily, dat we besloten om een zomers Siciliaans buffet voor vrienden te koken. Wat een feest, zo’n hele tafel vol, en heel gezellig!

We maakten en aten:

 • Focaccia volgens het eenvoudige recept van Rita.
 • Insalata di mare van inktvis, grote garnalen, fijngesneden bleekselderie, peterselie en citroenolie.
 • Polpettine di tonno: tonijnballetjes van goede tonijn uit blik met broodkruim, ei, pecorino, pijnboompitten, citroenzest en peterselie. De balletjes worden goudbruin gebakken in de pan en lauw opgediend.
  Siciliaans buffet: polpettine di tonno oftewel gebakken tonijnballetjes
 • Caponata di carciofi: een nieuwe frisse variatie op caponata met artisjokken, bleekselderie, rozijnen, pijnboompitten en munt. Met de klassieke zoetzure dressing van olie, azijn en suiker. Wel veel werk om de artisjokken schoon te maken!
 • Involtini di melanzane: geblancheerde plakken aubergine gevuld met een vulling van ui, knoflook, pecorino, rozijnen en pijnboompitten. Dan worden ze opgerold en met laurierblaadjes op houten prikkers in de oven gebakken.
  Siciliaans buffet: Involtini di melanzane oftewel gegratineerde rolletjes aubergine met vulling van pecorino, broodkruim en pijnboompitten
 • Arancini: gefrituurde risotto balletjes. Deze keer gekocht, maar de volgende keer doen we het weer zelf. We hebben vaak genoeg restjes risotto.
 • Gegrilde asperges zoals we vaker maken. Begin juli waren er nog groene asperges uit eigen land.
 • Pesce spada oftewel zwaardvis kebab, zoals we hadden gegeten in Turkije – eten ze in Sicilië vast ook zo. Stukken zwaardvis met partjes citroen en laurierblaadjes aan een spies geregen en in de oven gegrild. Zalig, maar we hadden wel last van een slecht geweten, omdat het longline gevangen zwaardvis was (rood op de lijst van de viswijzer)!
  Siciliaans buffet met spiezen met zwaardvis, citroen en laurier

Daarbij dronken we bubbels en rosé van Winterling, via onze lievelingsleverancier Markvandewijn. Duitse wijn en Siciliaans seafood gaan wonderwel samen.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.