Salade met gefrituurde kappertjes, venkel en waterkers

Een frisse en simpele salade met venkel, waterkers en gefrituurde kappertjes. Heel lekker bij vis, zoals bij deze gefrituurde tonijnblokjes. En zo gemaakt:

Recept voor salade van venkel, waterkers en gefrituurde kappertjes

men neme

Voor 2 personen, bij benadering:

  • 1 venkelknol, schoongemaakt
  • flinke hand waterkers, gewassen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • sap van 1/2 citroen of 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teen knoflook
  • peper & zout
  • zonnebloemolie of arachide olie om in te frituren, genoeg voor zo’n 3 cm in een klein pannetje
bereiding

Klaar in 20 minuten:

  1. Maak een simpele vinaigrette: wrijf in de teen knoflook fijn in een kommetje met wat zout; voeg citroensap/wijnazijn, mosterd en peper & zout toe en roer glad. Mix er ten slotte de olijfolie bij (wij maken deze basic vinaigrette meestal in grotere hoeveelheid want hij blijft makkelijk een paar dagen goed).
  2. Snijd de venkelknol in flinterdunne plakjes – gaat het best met een mandoline.
  3. Meng deze goed met de vinaigrette.
  4. Maak een bedje van de waterkers en schik daar de venkel op.
  5. Verhit in een pannetje een bodempje olie– paar centimeter hoog, meer niet; test met een klein stukje brood: als dat meteen gaan schuimen is de olie heet genoeg. Dep de kappertjes goed droog en frituur ze dan kort:  ze gaan snel open en worden lichtbruin. Haal ze er dan snel weer uit en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
  6. En strooi de gefrituurde kappertjes dan over de salade.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.