“Podium voor charcutiers”. Zo prijst Wijncafé Worst zichzelf aan. Dus hier geen snikkende smartlappen of stamelende dichters. Alle aandacht gaat uit naar worsten en hammen. Gemaakt door vakmensen. Beesten in plakjes, kortom. Maar lekkere plakjes.
Wijn & worst, what’s not to like
Op een warme zomeravond, een paar weken terug, aten we hier. En met veel genoegen. Er wordt goede wijn geschonken. En daarbij vooral bijzondere vleeswaren voorgezet: zacht gekruide lardo, venkelsalami, pata negra ham, fromage du tête, bloedworst, leverpastei en zo meer. Alles goed op temperatuur en vers gesneden: ontzettend lekker.
Vlees met smaak
Wij eten weinig vlees. Maar als we het eten, dan zoals ze het hier serveren: van het hele beest, na een volwaardig leven, met kennis en kunde gemaakt. En vooral met heel veel smaak. Van het beest zelf, door de bereiding en door goede kruiding. Zoals van De Pasteibakkerij of uit allerlei pastorale streken met goedbewaarde vleestradities.
In dit café zit je aan de toog of aan koperen tafels. Geen plichtplegingen, maar wel goede raad over welke wijn bij welke vleessoorten past. Je eet een aantal gerechten, niet zozeer gangen. Al dan niet als aperitief voor een diner bij buurman Marius. Met goed brood, olijfolie, potten met augurkjes en mosterd en steeds onbeperkt kraanwater.
Gevulde varkenspoot en zo meer
Onze favorieten waren de fromage du tête (een kopkaas) met sauce gribiche, een soort salsa verde van peterselie, dragon, kappers en ei. Een gevulde varkenspoot met piperade. En de kalfsworst met zwezerik en lever en sperziebonen met olijvenboter. Amaai, zo lekker allemaal.
Het dessert vonden we dan weer ietsje minder, maar daar hebben we het hier al eerder over gehad. Het heet hier dan ook géén Wijncafé Blancmanger.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.