Dessert van mascarpone met frambozen en bitterkoekjes

Dessert van mascarpone met frambozen en bitterkoekjes

Rood zomerfruit met een stevige hoeveelheid mascarpone en de bittere crunch van amandelkoekjes. Tikje machtig. Maar ongelofelijk lekker.

Receptje voor dessert met mascarpone met frambozen en bitterkoekjes

Pureer driekwart van een bakje frambozen en meng dit met de mascarpone en een beetje suiker (naar smaak). Houd een paar frambozen over voor versiering.

Maak een bodempje van bijvoorbeeld verkruimelde bitterkoekjes of cantuccini. Voor de crunch. Kan in een metalen ringetje om het mooi gelijkmatig rond op een bordje te krijgen. Maar je kunt het ook in een breed glas doen.

Doe het mascarpone-mengsel over de koekjesbodem. En top af met de overgehouden hele frambozen. C’est tout!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

5 reacties

  1. Ik vind dat dit nog kan hoor. Ziet er lekker uit!! :-)

  2. KLINKT HEERLIJK!! En super simpel!

  3. Zo’n nagerecht mag wat mij betreft altijd, heerlijk. Lijkt me ook verrukkelijk met een bodem van jodekoeken overigens. Hmmm.

  4. Heb hem gemaakt, met wat aanpassingen (bastognekoekjesbodem met boter, dus monchoutaartbodem) en wat slagroom door de mascarpone heen. Echt heerlijk dessert!!! Iedereen heeft er van gesmult!!

  5. Aha, met bastognekoek – lijkt me een lekkere variant!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑