Rood zomerfruit met een stevige hoeveelheid mascarpone en de bittere crunch van amandelkoekjes. Tikje machtig. Maar ongelofelijk lekker.
Receptje voor dessert met mascarpone met frambozen en bitterkoekjes
Pureer driekwart van een bakje frambozen en meng dit met de mascarpone en een beetje suiker (naar smaak). Houd een paar frambozen over voor versiering.
Maak een bodempje van bijvoorbeeld verkruimelde bitterkoekjes of cantuccini. Voor de crunch. Kan in een metalen ringetje om het mooi gelijkmatig rond op een bordje te krijgen. Maar je kunt het ook in een breed glas doen.
Doe het mascarpone-mengsel over de koekjesbodem. En top af met de overgehouden hele frambozen. En, zoals wij deze keer deden, nog een meringue erbij. C’est tout!
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
5 reacties
Ik vind dat dit nog kan hoor. Ziet er lekker uit!! :-)
KLINKT HEERLIJK!! En super simpel!
Zo’n nagerecht mag wat mij betreft altijd, heerlijk. Lijkt me ook verrukkelijk met een bodem van jodekoeken overigens. Hmmm.
Heb hem gemaakt, met wat aanpassingen (bastognekoekjesbodem met boter, dus monchoutaartbodem) en wat slagroom door de mascarpone heen. Echt heerlijk dessert!!! Iedereen heeft er van gesmult!!
Aha, met bastognekoek – lijkt me een lekkere variant!