Rood zomerfruit met een stevige hoeveelheid mascarpone en de bittere crunch van amandelkoekjes. Tikje machtig. Maar ongelofelijk lekker.

Receptje voor dessert met mascarpone met frambozen en bitterkoekjes

Pureer driekwart van een bakje frambozen en meng dit met de mascarpone en een beetje suiker (naar smaak). Houd een paar frambozen over voor versiering.

Maak een bodempje van bijvoorbeeld verkruimelde bitterkoekjes of cantuccini. Voor de crunch. Kan in een metalen ringetje om het mooi gelijkmatig rond op een bordje te krijgen. Maar je kunt het ook in een breed glas doen.

Doe het mascarpone-mengsel over de koekjesbodem. En top af met de overgehouden hele frambozen. En, zoals wij deze keer deden, nog een meringue erbij. C’est tout!

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

5 reacties

Heb hem gemaakt, met wat aanpassingen (bastognekoekjesbodem met boter, dus monchoutaartbodem) en wat slagroom door de mascarpone heen. Echt heerlijk dessert!!! Iedereen heeft er van gesmult!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.