Harder met garnalen, zeekraal en gebakken aardappelen

Verse harder uit de Waddenzee en Noordzeegarnalen, goede buren, vooral in gezelschap van zilte zeekraal (of lamsoren, ook lekker) en goudgebakken aardappelen.

Eerst de verse garnalen pellen. Dan heb je dat maar gehad. En heb je ook meteen een borrelhapje als je er een glas wijn of bier bij drinkt. Houd er wel genoeg over.

Dan de aardappelen koken, schillen en in dikke schijven snijden. Vervolgens opzetten in een braadpan met ruim boter. En rustig goudbruin bakken (doen wij altijd in onze Oma Ida-pan – die is daar ruim 100 jaar geleden voor gemaakt).

Gebakken aardappeltjes voor bij de harder met garnalen, zeekraal

Terwijl de aardappelen zachtjes bakken, blancheer je kort de zeekraal: minuutje in ruim kokend water. Zodat het wel knapperig blijft.

Bak tenslotte de harderfilets op de huid in wat olijfolie en een beetje boter; op hoog vuur zodat deze knapperig wordt maar het vlees niet te droog. Net gaar is het lekkerst. Goed opletten. En er dan op het laatst nog wat boter een toevoegen, bij wijze van saus.

En dan alles samenbrengen: de harder op een bedje van zeekraal. En daar de garnalen weer over heen. Aardappeltjes ernaast. Boter erover. Frisse Sauvignon erbij en bon appétit!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.