Harder met garnalen, zeekraal en gebakken aardappelen

Verse harder uit de Waddenzee, gecombineerd met Noordzeegarnalen: goede buren, vooral in gezelschap van zilte zeekraal (of lamsoren, ook lekker) en goudbruin gebakken aardappelen.

Eerst de verse garnalen pellen. Dan heb je dat maar gehad. En heb je ook meteen een borrelhapje terwijl je er een lekker glas Sauvignon Blanc of bier bij drinkt. Houd er wel genoeg over voor je maal.

Dan de aardappelen in de schil koken, beetje af laten koelen, alsnog schillen en in dikke schijven snijden. Vervolgens opzetten in een braadpan met ruim boter. En heel rustig goudbruin bakken (doen wij altijd in onze Oma Ida-pan – die is daar ruim 100 jaar geleden voor gemaakt).

Terwijl de aardappelen zachtjes bakken, blancheer je kort de zeekraal: minuutje in ruim kokend water. Zodat het wel knapperig blijft.

Bak tenslotte de harderfilets op de huid in wat olijfolie en een beetje boter; op hoog vuur zodat deze knapperig wordt maar het vlees niet te droog. Net gaar is het lekkerst. Goed opletten. En er dan op het laatst nog wat boter aan toevoegen, bij wijze van saus.

En dan alles samenbrengen: bedje van zeekraal, harder comfortable erop. En daar de garnalen weer over heen. Met de aardappeltjes ernaast. Boter erover. De rest van die frisse Sauvignon Blanc erbij en bon appétit!

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.