Abrikozen amandeltaart

Deze abrikozen amandeltaart is nog in het abrikozenseizoen gebakken. In plaats van verse abrikozen kun je ook abrikozen of perziken op siroop gebruiken of geweekte gedroogde abrikozen. Het recept komt uit een degelijk Duits bakboek.

Recept voor overheerlijke abrikozen amandeltaart

Men neme:

  • 1 springvorm (26 cm)
  • 225 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram gemalen amandelen of amandelspijs
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel geraspte citroen
  • 225 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • ± 10 verse abrikozen of abrikozen uit blik
  • 2 eetlepels abrikozenjam
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. De springvorm met boter invetten en met bloem bestuiven.
  2. Roer de boter met suiker, gemalen amandelen, vanillesuiker en citroenrasp schuimig. Meng bloem met bakpoeder en voeg dit afwisselend met de eieren toe aan de botermassa.
  3. Vul de vorm met het deeg in de vorm vullen en strijk glad.
  4. Havleer deaAbrikozen en druk deze in het deeg.
  5. Bak de taart in het midden van de oven in ± 45 minuten.
  6. Laat de taart op een rooster afkoelen en haal hem uit de vorm.
  7. Verwarm wat abrikozenjam en strijk dit op de taart.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.