Een fris voorgerecht: langoustines met avocado salsa. Hiervoor heb je wel superverse langoustines nodig. De Goede Vissers op de boerenmarkt hebben bijna altijd verse langoustines, direct uit de Noordzee gevangen. De vorige keer maakten we er een heerlijke langoustine risotto van.
Ik heb nu geen precies recept hiervoor gevolgd, gebruik vooral je eigen smaak en fantasie.
Eerst de langoustines in de lengte doorsnijden en het darmkanaal verwijderen. Dan even kort onder de grill (of in een hete pan) om ze te garen. Op smaak brengen met zout & peper. Ze hoeven niet warm geserveerd te worden en kunnen dus rustig afkoelen.
Voor de salsa hak je avocado, koriander, chilipeper en een sjalotje door elkaar. Breng op smaak met limoensap, zout of vissaus.
Langoustines en salsa kun je leuk opdienen op wat blaadjes kropsla of op wat dun gesneden venkel.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.