Krokettenfeest: mozzarella, aubergine en olijven in frituur

Krokettenfeest met auberginekroketjes, gefrituurde mozzarella en gevulde olijven

Sinds de komst van het bakbeest zijn we onverdroten aan het frituren geslagen. Deze keer allerlei vegetarische lekkernijen uit zowel Polpo als Plenty.

Zoals kroketten van aubergines en feta, mozzarella in krokante korst van oregano en citroenzest en met ansjovis gevulde gefrituurde groene olijven. We aten daarbij aïoli met dragon en wat waterkers en gepickelde radicchio.

Krokettenfeest: gevulde en gefrituurde olijven

Eerst maar eens het recept voor de olijven. Met een pittige vulling van salie, ansjovis en Parmezaanse kaas – heel erg lekker.

Overigens, er is nog een vlezige variant hierop die je ook nog eens moet proberen, de olive all’ascolana

Recept voor gefrituurde olijven gevuld met ansjovis (uit Polpo)

Men neme:

  • 20 grote groene ontpitte olijven
  • 10 ansjovisjes uit een potje
  • 5 blaadjes verse salie
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • bloem in een bordje
  • paneermeel of panko in een bordje
  • 1 liter olie om in te frituren (wij gebruiken hiervoor meestal arachide-, of zonnebloemolie) of zoveel als je nodig hebt in een frituurpan
  1. Hak ansjovisjes, salie en knoflook klein. En wrijf ze in een vijzel tot een gladde pasta. Voeg geleidelijk citroensap toe. En tenslotte de Parmezanse kaas en nog wat zwarte peper.
  2. Vul de olijven hiermee. Polpo raadt hiervoor een spuitzak aan – die hebben wij niet. Maar met een klein lepeltje lukt het ook.
  3. Rol de gevulde olijven door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de paneermeel of panko.
  4. Frituur ze in olie van zo’n 190 graden goudbruin – in een paar minuutjes. Dat kan in een diepe pan, maximaal tot de helft gevuld in verband met het bruisen. De olie is heet genoeg wanneer een stukje brood in een minuut goudbruin is (in een friteuse heb je misschien meer olie nodig maar gaat de rest heel makkelijk).
  5. Nog even uit laten lekken op keukenpapier en dan meteen opknabbelen.

De recepten voor de andere kroketjes volgen nog, stay tuned.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Ik wil ook zo’n bakbeest. En daarna een krokettenfeest;-)

  2. Hear, hear!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑