Stond al lang op de lijst met uit te proberen gerechten: langoustines met Pernod-boter in de oven. Hadden we ooit gezien in een filmpje op Foodtube met Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam (vanaf 2:50 komen de langoustines aan de beurt):
Simpel maar lekker recept
- Langoustines onthoofden (koppen nooit weggooien, veel te lekker, zie hieronder), staarten doormidden snijden en darmkanaal verwijderen.
- Intussen boter met Pernod zachtjes smelten en dat over de staarten gieten. Als je het groen van wilde venkel hebt is dat ook lekker om erover te doen.
- Zet alles een paar minuten in oven van 180 graden zodat ze nét gaar zijn.
Doe die koppen niet weg! Wij trokken er later nog een langoustine-bouillon met wat o.a. ui, bleekselderij en stukjes venkel. En die gebruikten we dan weer voor een mooie roze risotto.

Ook lekker:

1 reactie
Wat een heerlijk filmpje. Langoustines staan bij mij ook al heel lang op m’n To Eat lijstje! ;)