Stond al lang op de lijst met uit te proberen gerechten: langoustines met Pernod-boter in de oven. Hadden we ooit gezien in een filmpje op Foodtube met Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam (vanaf 2:50 komen de langoustines aan de beurt):
Simpel maar lekker recept
- Langoustines onthoofden (koppen nooit weggooien, veel te lekker, zie hieronder), staarten doormidden snijden en darmkanaal verwijderen.
- Intussen boter met Pernod zachtjes smelten en dat over de staarten gieten. Als je het groen van wilde venkel hebt is dat ook lekker om erover te doen.
- Zet alles een paar minuten in oven van 180 graden zodat ze nét gaar zijn.
Doe die koppen niet weg! Wij trokken er later nog een langoustine-bouillon met wat o.a. ui, bleekselderij en stukjes venkel. En die gebruikten we dan weer voor een mooie roze risotto.


Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
1 reactie
Wat een heerlijk filmpje. Langoustines staan bij mij ook al heel lang op m’n To Eat lijstje! ;)