Langoustines met Pernod à la Mevrouw Meijer

Langoustines met Pernod à la Mevrouw Meijer

Stond al lang op de lijst met uit te proberen gerechten: langoustines met Pernod-boter in de oven. Hadden we ooit gezien in een filmpje op Foodtube met Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam (vanaf 2:50 komen de langoustines aan de beurt):

Zo simpel kan lekker dus zijn:

  1. Langoustines onthoofden (koppen nooit weggooien, veel te lekker, zie hieronder), staarten doormidden snijden en darmkanaal verwijderen.
  2. Intussen boter met Pernod zachtjes smelten en dat over de staarten gieten. Als je het groen van wilde venkel hebt is dat ook lekker om erover te doen. 
  3. Zet alles een paar minuten in oven van 180 graden zodat ze nét gaar zijn.

Doe die koppen niet weg! Wij trokken er later nog een langoustine-bouillon met wat o.a. ui, bleekselderij en stukjes venkel. En die gebruikten we dan weer voor een mooie roze risotto.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

1 reactie

  1. Wat een heerlijk filmpje. Langoustines staan bij mij ook al heel lang op m’n To Eat lijstje! ;)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑