Stond al lang op de lijst met uit te proberen gerechten: langoustines met Pernod-boter in de oven. Hadden we ooit gezien in een filmpje op Foodtube met Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam (vanaf 2:50 komen de langoustines aan de beurt):

Simpel maar lekker recept

  1. Langoustines onthoofden (koppen nooit weggooien, veel te lekker, zie hieronder), staarten doormidden snijden en darmkanaal verwijderen.
  2. Intussen boter met Pernod zachtjes smelten en dat over de staarten gieten. Als je het groen van wilde venkel hebt is dat ook lekker om erover te doen. 
  3. Zet alles een paar minuten in oven van 180 graden zodat ze nét gaar zijn.

Doe die koppen niet weg! Wij trokken er later nog een langoustine-bouillon met wat o.a. ui, bleekselderij en stukjes venkel. En die gebruikten we dan weer voor een mooie roze risotto.

Langoustines met pernod-boter

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.