Aubergines met granaatappel en baba ghanoush

Deze geroosterde aubergines met granaatappel zijn losjes geïnspireerd op een recept uit Yotam Ottolenghi’s Plenty. Maar hij maakte een karnemelksaus met knoflook voor over de aubergine, wij gebruikten wat baba ghanoush (hier een lekker recept daarvoor) die we al hadden. Met de pilav en de met gember gesmoorde worteltjes een heerlijk kruidig maal.

Snijdt wat aubergines in plakken van ongeveer 1 cm en leg deze op wat bakpapier op een bakblik. Bestrijk ze royaal met olijfolie, wat verse tijm en peper & zout. En zet ze dan in een voorverwarmde oven (200 graden). Na ongeveer 40 minuten zijn ze gaar en zacht en neem je ze uit de oven. We deden er toen wat baba ghanoush over, en nog wat verse koriander (Ottolenghi gebruikt za’atar, ook heel lekker). En granaatappelpitten.

Aubergines met granaatappel en baba ghanoush

Wij aten er een pilaf bij met rozijnen, kardemom en geroosterde zonnebloempitten en amandelen.

En we hebben er ook nog wat wortels bij gesmoord: in ruim boter of ghee, met gemberpoeder, komijn en kurkuma.

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.