Mislukte potted shrimps

Hoe moeilijk is het nou helemaal, om die potted shrimps te maken? In het geheel niet:

Je pelt wat Hollandse garnalen, smelt wat boter met ongeveer de helft van de schalen. En nog wat kruiden en specerijen (wij gebruikten een recept uit Yvette van Boven’s Home Made met een snuif foelie, cayennepeper en nootmuskaat).

Je laat die boter met schalen zo even trekken maar niet koken. Je zeeft alles. En in de nog warme boter gaar je vervolgens de gepelde garnalen.

Je doet alles in een pot zodat de garnalen goed bedekt zijn met de smakelijke boter en laat het afkoelen. Om deze later, maar binnen ongeveer een week, op wat toast te smeren. Tenminste, zo zou het moeten.

Potted shrimps in de boter

Toch hebben we iets verkeerd gedaan. Op het moment dat we de pot open deden kwam een sterke ammoniakgeur ons al tegemoet. Deed denken aan Hákarl, de rotte haai die we ooit proefden (en meteen wegspoelden met wodka) op IJsland. Geen aanbeveling.

Zinloos gepeld

Maar sommige kazen ruiken ook weerzinwekkend en zijn toch heel lekker. Dus we waren dapper en smeerden wat geroosterd brood. Helaas: de garnalenboter smaakte nog steeds verschrikkelijk. Zonde van de boter en de garnalen. Zinloos gepeld.

Waarschijnlijk waren ze niet goed gegaard en vervolgens bedorven. Dat is dus de wijze les: zorg dat de gezeefde boter nog heet genoeg is om de garnalen te garen. Of heeft iemand nog een andere goede suggestie?

— Update 5 januari 2013: we kregen een goede tip over een artikel in The Guardian over de perfecte potted shrimps, inclusief achtergronden en varianten. Het lezen waard.

Wel lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.