Vorige week hebben we flink wild ingeslagen. We togen naar Slagerij Ter Weele in Emst, zo zie je nog eens iets van de wereld. Het is een prachtige slagerij met eigen slachterij. Ze verwerken hun vlees ook in worsten en paté’s. En ze verkopen er mooi wild van de Veluwe.

Precies wat we nodig hadden voor de aanstaande kerst: van het wildzwijn een kloeke bout van een paar kilo en mooi nekvlees voor een stoof.

Verder wat gedroogde en verse worsten, en een mooi stuk gerookt spek. We kregen overigens ook nog een groot blok balkenbrij toegestopt. Later meer daarover.

En we kochten dit stuk hert, een mooi filet. Dat hebben we maar meteen opgegeten. We hebben het in pancetta gewikkeld, even aangebraden en vervolgens in de oven gegaard. Volgens dit recept op van The Hairy Bikers.

Hert in pancetta gewikkeld

Maar: bij dit recept hoort sloe gin. En onze hele voorraad zelfgemaakte sloe gin was inmiddels op.

Dus maakten we er weer een hele andere saus bij. Nu volgens dit recept op BBC Food, een diepe sterke wildsaus afgemaakt met o.a. chocolade, past wonderwel perfect bij hert.

We hadden er ook nog wat aardappelpuree bij, gemaakt met gepofte knoflook. En wat spruitjes met gebakken broodkruimels en walnoten.

We dronken er een fles Cacc’e motte di Lucera bij, een stevige wijn uit Puglia. Van onze favoriete Italiaanse wijndealer Sagra dell’Uva hier in Amsterdam. Een prima begeleider van wild. En chocolade.

Hert in pancetta en wildsaus met chocolade

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.