Mango parfait

Ideaal dessert voor kerstmis. Maar zeker ook op een gewone doordeweekse dag. Zo’n parfait is fris, aromatisch en niet te zwaar. Het lijkt op ijs maar je hebt er geen ijsmachine voor nodig. En je kunt het dan ook makkelijk van tevoren maken en een tijdje in de diepvries bewaren.

Het recept hebben we uit de klassieke Time Life serie Praktisch Koken. Maar dit recept van James Martin is vrijwel hetzelfde en lukt ook heel goed.

Passievruchten voor bij de mangoparfait

Voor de smaak is het vooral belangrijk dat je rijpe aromatische mango’s gebruikt. Wij hebben er geen meringues bij gemaakt. Maar het ijs geserveerd met passievruchtenvlees (gewoon erover heen lepelen) en een frambozensausje. Het is natuurlijk wel leuk om er een knapperige textuur bij de geven.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.