Snelle uientaart met geitenkaas

Snelle uientaart met geitenkaas

Dit is een lekker taartje. Je hoeft alleen maar wat rode uien te stoven met tijm en aceto balsamico. Vervolgens wat bladerdeegblaadjes aan elkaar te plakken. En daarop dan de uien, wat geitenkaas en tijm. En dan afbakken.

Lekker met bijvoorbeeld een salade met bonen en tonijn of een knapperig gebraden eendenborst met nog wat groene salade.

Recept voor bladerdeegtaartje met rode uien en geitenkaas

Snelle uientaart met geitenkaas
men neme

Als hoofdgerecht voor 2 personen:

  • 6 grote rode uien, in ringen gesneden
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • scheut aceto balsamico
  • jonge geitenkaasje, in plakjes
  • paar takjes verse tijm (of 2 eetlepels gedroogde)
  • geklopt ei
bereiding

Ongeveer 40 minuten werk, en nog zo’n 10 minuten afbakken in de oven:

  1. Smoor de rode uien in een scheut olijfolie op zacht vuur. Samen met de de helft van de tijm, ongeveer een half uur tot ze mooi zacht zijn. Doe er de laatste 5 minuten de aceto balsamico door. En breng op smaak met peper & zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Terwijl de uien rustig smoren laat je de plakjes bladerdeeg ontdooien en plak je ze aan elkaar (of je stapelt ze en rolt ze alsnog uit tot een lap van ongeveer 25 x 25 cm – waren wij te lui voor).
  4. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bak de bodem blind in ongeveer 15 minuten – nog niet al te bruin, maar wel knapperig.
  5. Wanneer de uien klaar zijn verspreid je ze in midden van het gebakken bladerdeeg. Doe er stukjes geitenkaas over. En de rest van de tijm. En dan nog even in de oven, ongeveer 10 minuutjes bakken tot de kaas wat gesmolten is en de randen mooi goudbruin (je kunt de randen eventueel nog even met het geklopte ei inkwasten, gaat het diep van glanzen).

Serveer het met een groene salade (bijvoorbeeld deze, met gerookte eendenborst) of een salade met radicchio en sinaasappel van Ottolenghi.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.