Wat blauwe bessen en ahornsiroop erover. En sterke koffie erbij: zo zondag!

Recept ricotta pannenkoekjes in kaneelboter

Ricotta pannenkoekjes in kaneelboter
Men neme

Genoeg voor ongeveer 10 dikke pannenkoekjes

  • 50 gram ricotta
  • 125ml melk
  • 2 eieren, dooiers en eiwit gescheiden
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel kaneel
Bereiding
  1. Meng boter en kaneel tot een crèmige substantie.
  2. Meng eidooiers, ricotta, melk, bloem, bakpoeder en een snuf zout tot een glad beslag.
  3. Klop in een aparte schaal de eiwitten tot je stevige pieken hebt. Schep deze door het mengsel met de ricotta. Je hebt dan een stevig beslag, tikje stroperig, zeker niet dun of vloeibaar.
  4. Verhit een bakpan en doe er een klontje van de kaneelboter in (houd wat over om te serveren). En bak pannekoekjes van ongeveer 10 cm doorsnee. Ze worden ongeveer een centimeter dik. Bak ze op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
  5. Dien ze op met nog een klontje kaneelboter. En bijvoorbeeld wat honing of ahornsiroop.

Doe er bijvoorbeeld nog wat zwarte bessen over. Trouwens, deze pannenkoekjes zijn ook heel lekker met aardbeien en Golden Syrup. Of met bittere sinaasappelmarmelade. Enfin, keuze genoeg. En altijd goed humeur gegarandeerd.

Ricotta pannenkoekjes in kaneelboter

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.