Ricotta pannenkoekjes in kaneelboter en blauwe bessen

Wat blauwe bessen en ahornsiroop erover. En sterke koffie erbij: zo zondag!

Recept ricotta pannenkoekjes in kaneelboter

Ricotta pannenkoekjes in kaneelboter gebakken

Men neme (voor ongeveer 10 dikke pannenkoekjes):

  • 50 gram ricotta
  • 125ml melk
  • 2 eieren, dooiers en eiwit gescheiden
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding:

  1. Meng boter en kaneel tot een crèmige substantie.
  2. Meng eidooiers, ricotta, melk, bloem, bakpoeder en een snuf zout tot een glad beslag.
  3. Klop in een aparte schaal de eiwitten tot je stevige pieken hebt. Schep deze door het mengsel met de ricotta. Je hebt dan een stevig beslag, tikje stroperig, zeker niet dun of vloeibaar.
  4. Verhit een bakpan en doe er een klontje van de kaneelboter in (houd wat over om te serveren). En bak pannekoekjes van ongeveer 10 cm doorsnee. Ze worden ongeveer een centimeter dik. Bak ze op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
  5. Dien ze op met nog een klontje kaneelboter. En bijvoorbeeld wat honing of ahornsiroop. Trouwens, bittere sinaasappelmarmelade is er ook lekker bij. Of, als je hebt, wat blauwe bessen of ander fruit. Goed humeur gegarandeerd.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.