Ricotta pannenkoekjes in kaneelboter en blauwe bessen

Wat blauwe bessen en ahornsiroop erover. En sterke koffie erbij: zo zondag!

Recept ricotta pannenkoekjes in kaneelboter

Ricotta pannenkoekjes in kaneelboter gebakken

Men neme (voor ongeveer 10 dikke pannenkoekjes):

  • 50 gram ricotta
  • 125ml melk
  • 2 eieren, dooiers en eiwit gescheiden
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 75 gram boter
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding:

  1. Meng boter en kaneel tot een crèmige substantie.
  2. Meng eidooiers, ricotta, melk, bloem, bakpoeder en een snuf zout tot een glad beslag.
  3. Klop in een aparte schaal de eiwitten tot je stevige pieken hebt. Schep deze door het mengsel met de ricotta. Je hebt dan een stevig beslag, tikje stroperig, zeker niet dun en vloeibaar.
  4. Verhit een bakpan en doe er een klontje van de kaneelboter in (houd wat over om te serveren). En bak pannekoekjes van ongeveer 10 cm doorsnee. Ze worden ongeveer een centimeter dik. Bak ze op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
  5. Dien ze op met een klontje kaneelboter. En nog wat honing of ahornsiroop. Trouwens, bittere sinaasappelmarmelade is er ook lekker bij. Of, als je hebt, wat blauwe bessen of ander fruit. Goed humeur gegarandeerd.

Ook lekker: