Eendenborst met wintergroenten uit de oven

Eendenborst met wintergroenten uit de oven

In afwachting van de lente eten we veel knol- en wortelgroenten. Die kun je heel makkelijk in de oven roosteren. Komt allemaal niet zo nauw met de hoeveelheden. Neem het wel royaal, de groenten slinken nog een beetje in de oven.

Wij gebruikten een paar winterpenen maar ook van die modieuze en vrolijk paarse “oerwortelen” en peterseliewortel in grove stukken. En verder knolselderij in grote dobbelstenen en wat sjalotten in kwarten. Daarbij nog wat tenen knoflook (alleen gepeld maar verder in hun geheel, even platgeslagen).

Alles met een beetje olijfolie en wat takjes verse rozemarijn door elkaar geschud en ongeveer 60 minuten in de oven op 180 graden geroosterd.

Intussen hebben we de eendenborsten gebraden, met een prettig Frans muziekje daarbij: snijd het vetlaagje in tot net boven het vlees. In een mooi ruitpatroon, ongeveer 1 cm uit elkaar. En dan leg  je ze op de vetkant in de droge hete pan. De kunst is de eendenborsten zo te braden met hun eigen vet tot het vet mooi krokant is en het vlees net gaar.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

3 reacties

 1. Dag!

  Wat een smakelijk recept!
  Ik reageer vooral op de peterseliewortel: waar koop jij die? Ik heb die ooit eens kunnen scoren bij een boerderijwinkel, maar daarna… En het is zoveel lekkerder dan pastinaak, die er als vorm erg op lijkt. Maar das niet mijn favoriet.

  Ik ben erg benieuwd!

  Dag,
  Prakkie
  prakkie.wordpress.com

 2. Hallo Prakkie,
  Wij kopen die peterseliewortel meestal bij Marqt (zit in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem en in Den Haag) of bij EkoPlaza – die zitten verspreid over het hele land. En op de markt, bij een goede groentenboer kun je ‘m vast ook krijgen.

 3. Dag Stein,

  Hartelijk dank! Beide formules zijn me bekend. EkoPlaza zit sinds kort in mijn woonplaats. Een reden er nu eens te gaan kijken!

  Dag!
  Prakkie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑