Eerst paprika’s blakeren. Wij doen dat onder de hete gril in de oven. Steeds tot de bovenkant zwart is en dan even draaien. Tot alle kanten pikzwart zijn.

gegrilde paprika

Dat hoort zo. Onder dat zwarte velletje is het vruchtvlees nog dieprood en gegaard in eigen sap. Heerlijk zoet, met een beetje rokerige smaak.

Maar dat velletje moet er natuurlijk wel af. Meteen na het blakeren doe je de zwarte paprika in een plastic zakje of doosje. Door de warmte en de condens laat het dan na een minuut of 5 makkelijk los. Alsof je een haas vilt. Snijd de paprika in reepjes en doe deze over wat rucola.

Dan rooster je nog een handje amandelen in een droge koekenpan. En die doe je erover.

Tenslotte nog een scheutje olijfolie, een paar druppels citroensap en wat peper & zout erover om het af te maken.

Heel lekker bij een goede ribeye alla Toscana met knoflook en rozemarijn!

Je kunt ook wat meer paprika’s zo klaarmaken en deze bewaren in een potje met wat knoflookteentjes erbij. En dan helemaal overgoten met olijfolie om het af te dekken. Blijft nog wel een weekje goed.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.