Duif op linzen en spinazie bij Rotisserie Rijsel

Bij Rotisserie Rijsel

Bij Rotisserie Rijsel

Eindelijk is het gelukt om bij Rijsel (niet in Rijsel) te eten. Ze noemen zich een rotisserie, en die zie je dan ook achterin in de open keuken: een grote rode kast waarin kippetjes rustig ronddraaien. Het zit er vol en het gonst. Maar is het ook lekker?

Hartelijk

Rijsel zit in een oud schoolgebouw in een zijstraat van de Weesperzijde, en het no nonsense interieur doet ook een beetje denken aan een klaslokaal met die houten stoeltjes (oppassen met panty’s, dames). Geen luxe, wel sfeer.

Zo worden we hartelijk onthaald en met persoonlijke aandacht, humor én deskundigheid bediend, zonder dat het te informeel werd. Er wordt meteen goed stokbrood met boter en kraanwater op tafel gezet. En dat gaat de hele avond door, ongevraagd.

Rijsel: Frans of Belgisch?

Je hebt de keuze uit een driegangen menu voor een hele schappelijke prijs (€31,50) en wat specialiteiten van de dag. De keuken is Noord-Frans met een knipoog naar Vlaanderen, zoals ze zelf zeggen. Zoals het potje Mostaard van Wostyn uit Torhout op iedere tafel.

Bij Rotisserie Rijsel

Wij kozen onder andere voor een nage (een gebonden, vissige soep) met kokkels en garnaaltjes. Vol van smaak, maar licht genoeg als voorgerecht. Onze disgenoten kozen voor oesters en een gepocheerd ei met bieslookmayonaise. Simpel maar lekker. Daarbij dronken we een goede Quincy van de overigens uitstekende wijnkaart.

Zalige Anjou duif

Als hoofdgerecht namen we allemaal de Anjou duif met linzen. Het duifje was geroosterd en heerlijk mals, op de gestoofde linzen die precies goed gaar waren. Linzen, we zijn er gek op. En helemaal zoals hier, vergezeld van een zalige rijke leversaus waar we nu nog van dromen. Voor zo’n bord mag men ons wakker maken.

Bij Rotisserie Rijsel: de heerlijke duif met linzen en leversaus

Passende wijnen

De Spätburgunder Teufelspfad van Braunewell, geleverd door MarkvandeWijn, paste hier perfect bij. En dat gold ook voor de kropsla die heel goed was aangemaakt. Er staan overigens nog meer heerlijke Duitse wijnen van Mark op de kaart.

Als dessert was er een goede gevarieerde kaasplank en een chocolade dessert. Met een fijn glas Banyuls erbij en uitstekende koffie toe.

Dit is een restaurant naar ons hart. Geen poespas, gewoon uitstekende kwaliteit, normale porties en attente bediening, voor een hele schappelijke prijs. Hier willen we elke week wel eten.

Want we willen ook die huzarensalade wel eens proeven.

Rotisserie Rijsel

Maandag tot en met vrijdag vanaf 18:00 uur. Zaterdag en zondag gesloten.

Marcusstraat 52B, Amsterdam
Telefoon: 020 463 2142
www.rijsel.com

Grotere kaart weergeven

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.