Polentacake met sinaasappel en Campari

Polentacake met sinaasappel en Campari

We probeerden al een paar keer deze taart te maken, maar waren nooit helemaal tevreden over het resultaat. Hij was of te droog of te nat. Nu dan eindelijk het juiste recept gevonden in Home Made van Yvette van Boven. Heel makkelijk en snel te maken en perfect als dessert.

Het leuke aan dit recept is dat je eerst hele sinaasappelen kookt en deze dan helemaal fijnmaalt. Dat geeft meer smaak en textuur dan alleen het sap en wat zest gebruiken.

Je kunt er natuurlijk je eigen draai aan geven. Zo deden wij er ook nog een scheut Campari in voor de kleur en het bittertje.

Recept voor polentacake met sinaasappel en Campari

  • 2 grote onbespoten sinaasappels (of 3 kleine)
  • sap van 1 citroen
  • 100 gram polenta
  • 1 TL bakpoeder
  • 1 EL vanillesuiker of vanillepulp
  • 100 gram amandelen, fijngemalen
  • 6 eieren
  • 250 gram fijne suiker
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Kook de sinaasappels ongeveer een uur in ruim water. Laat ze afkoelen en maal ze in hun geheel in de keukenmachine samen met het citroensap tot pulp.
  3. Roer de polenta, bakpoeder, vanillesuiker en gemalen amandelen erdoor. Klop de eieren en suiker lang in een andere kom tot wit schuim (gaat het beste met een mixer).
  4. Spatel daarna het polentamengsel door het eierschuim en giet het in een ingevette bakvorm (springvorm of cakevorm). Omdat het mengsel vrij nat is, gebruik ik graag bakpapier in de vorm; dan krijg je taart er ook makkelijker uit.
  5. Bak de taart ongeveer 35 minuten op 180 graden in de oven. Laat de taart 5 minuten afkoelen en stort hem op een rooster om helemaal af te koelen.
  6. Je kunt de taart garneren met dungesneden plakjes sinaasappel en/of sinaasappelmarmelade. Je kunt er ook wat dikke yoghurt of slagroom bij serveren. En een glaasje campari :-)

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.