Mangomousse met frambozencoulis

Oftewel: mousse à la mangue & coulis de framboises. Dat klinkt in het Frans zeker net zo mooi als het er uitziet. En het smaakt nog lekkerder. Een zonnig dessert in ijzige tijden.

Wij maakten het zonder de knapperige tuiles want tijd ontbrak. In de video zie je hoe dat moet. Lekker met amandelmeel in plaats van gewone bloem, hadden we zo gedacht. Doen we een volgende keer alsnog.

Recept voor mangomousse en frambozencoulis

We hebben volgorde iets aangepast ten opzichte van de video. Leek ons handiger en is prima gelukt.

men neme

Voor 6 desserts:

  • 1 rijpe mango
  • 2 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 blaadjes gelatine
  • kom koud water
  • flinke eetlepel crème fraîche

Voor de frambozen-coulis:

  • 100 gram frambozen + nog een paar losse voor de garnering
  • 1 eetlepel suiker
bereiding
  1. Week de blaadjes gelatine in een kommetje koud water.
  2. Maak de coulis: zet in een kleine pan de frambozen op met een eetlepel suiker. Breng zachtjes tegen de kook (meer deden wij niet – maar je kunt het dan nog even zeven en pureren om een mooie gladde coulis te krijgen). Proef of je ‘m zoet of zuur genoeg vindt. En laat afkoelen.
  3. En dan de mousse: maak de mango schoon door in kwarten te snijden van de pit af; en dan het vruchtvlees weer van de schil te snijden. Doe dit in stukken en pureer het in een keukenmachine of blender.
  4. Klop de eiwitten met de suiker stijf tot mooie pieken.
  5. Rasp de citroenschil, pers sap van ongeveer 1 helft van de citroen.
  6. Verwarm de mangopuree met een eetlepel citroensap heel zachtjes in een pannetje – zeker niet laten koken, net warm is genoeg. Voeg er de geweekte en uitgeknepen gelatine bij en laat deze oplossen in de puree (dat is de enige reden om alles even te verwarmen).
  7. Voeg crème fraîche en de citroenrasp toe, meng even. Voeg dan de geklopte eiwitten toe  en meng deze voorzichtig met de puree.
  8. Doe wat coulis onder in een glaasje, schenk er de mango-mousse over. En dek af met wat huishoudfolie. Laat in een paar uur opstijven in de koelkast.
  9. En dan kun je het afmaken met nog wat hele frambozen, nog wat coulis en natuurlijk die tuiles (wat je daar voor nodig hebt en hoe je die moet maken zie je in de video).
Mangomousse met frambozensaus

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.