Ideaal voor de Paasbrunch: een torta pasquale, de feestelijke Italiaanse hartige taart met een vulling van spinazie en eieren. Een leuk recept van Gennaro Contaldo. Met een beetje voorbereiding is ie ook snel te maken. De eieren kun je bijvoorbeeld van tevoren koken en je kunt prima kant en klaar bladerdeeg gebruiken.

Wij gebruikten bladerdeeg van het merk Tante Fanny: vers, zonder conserveermiddelen, transvetten en andere rotzooi. Bovendien is het een handig formaat (42 x 24 cm) opgerold op bakpapier (wat je ook meteen kunt gebruiken).

Wij deden er trouwens meer spinazie in dan in het recept staat (zo’n 600 ipv 200 gram). De verhouding met de ricotta is dan beter. Zorg er wel voor dat je de spinazie goed uitknijpt, anders wordt de taart te nat.

In Italië gebruiken ze allerlei lente-bladgroen in zo’n taart –paardebloem-blaadjes, zuring, wilde rucola, snijbiet, raapsteeltjes. Gennaro adviseert rucola als je geen paardebloem kunt krijgen. Maar als je buiten woont, ga je gewoon zelf iets plukken!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.