Ethiopische overvloed bij Eetcafé Ibis

We hebben het lekkerste Ethiopische restaurantje in Amsterdam gevonden: Eetcafé Ibis aan de Amstel. Lekker eten voor weinig geld.

Eén grote schaal vol

We namen de Ibis speciaal (vlees en vegetarisch), dan krijg je van alles wat op een grote schaal met enjera (of injera) pannenkoeken, die overigens heerlijk zacht en licht zurig zijn.

De porties zijn zeer royaal en de stoofjes (zoals van verschillende linzen, pompoen, rundvlees en kip) zijn goed pittig gekruid. Daarbij drink je een Mongozo biertje in een halve kokosnoot.

Landje pik

Ethiopisch eten is een sociaal gebeuren: je eet samen van één grote schaal. Op de pannenkoeken liggen de verschillende gerechten. En je gebruikt die pannenkoeken ook om mee op te scheppen met je handen. Zo werkt iedereen vanuit zijn eigen hoek naar het midden toe. Een soort landje pik. Maar dan met alleen maar voldane winnaars.

Het interieur bij Eetcafé Ibis is gezellig rommelig met beschilderde dierenhuiden aan de muur en Ethiopische muziek. Zeker niet hip. Maar de prijs-kwaliteit verhouding is heel gunstig (€15 voor een Ibis speciaal), dus ook prima om door de week te gaan eten.

Eetcafé Ibis
Weesperzijde 43
1091 EE Amsterdam
020 692 6267
www.eetcafeibis.nl

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.