Hartige taart met asperges en gerookte zalm

Met wat restjes hebben we een hartige taart met asperges en gerookte zalm geïmproviseerd. Met bladerdeeg, witte én groene asperges, waterkers, kervel, gerookte zalm en verder eieren en ricotta. Was in driekwartier klaar.

Quiche met asperges en gerookte zalm

De asperges hebben we eerst even gestoomd. Intussen wat bladerdeeg uitgerold en in een quichevorm gedaan. De bodem was uiteindelijk iets te nat; waterkers en asperges geven toch veel vocht af. Dus de bodem kun je beter eerst kort blind bakken en dan pas vullen en alles weer afbakken.

Quiche met asperges en gerookte zalm
Quiche met asperges en gerookte zalm
Quiche met asperges en gerookte zalm

Dus asperges goed uit laten lekken, dan op de (blind gebakken) bodem schikken. Waterkers eroverheen. Plakjes of snippers gerookte zalm er op. En een mengsel van eieren, ricotta, peper & (klein beetje) zout en verse kervel erover.

Tenslotte nog een goede draai met de pepermolen. En dan 20 à 30 minuten in de oven op 180 graden. Voilà: een knapperige quiche met asperges!

Quiche met asperges en gerookte zalm

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.