Quiche met asperges en gerookte zalm

Met wat restjes hebben we een snelle quiche met asperges in elkaar geïmproviseerd. Met bladerdeeg, witte én groene asperges, waterkers, kervel, gerookte zalm en verder eieren en ricotta. Was in driekwartier klaar.

Quiche met asperges en gerookte zalm

De asperges hebben we eerst even gestoomd. Intussen wat bladerdeeg uitgerold en in een quichevorm gedaan. De bodem was uiteindelijk iets te nat; waterkers en asperges geven toch veel vocht af. Dus de bodem kun je beter eerst kort blind bakken en dan pas vullen en alles weer afbakken.

Quiche met asperges en gerookte zalm
Quiche met asperges en gerookte zalm
Quiche met asperges en gerookte zalm

Dus asperges goed uit laten lekken, dan op de (blind gebakken) bodem schikken. Waterkers eroverheen. Plakjes of snippers gerookte zalm er op. En een mengsel van eieren, ricotta, peper & (klein beetje) zout en verse kervel erover.

Tenslotte nog een goede draai met de pepermolen. En dan 20 à 30 minuten in de oven op 180 graden. Voilà: een knapperige quiche met asperges!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.