Snoekbaars met aardappelpuree

Aardappelpuree met knoflookolie en citroenzest (en gebakken snoekbaars)

Heel geen gewone aardappelpuree. Geen melk, geen boter. Wel knoflook, olijfolie, en citroenzest. Dus een lichte, luchtige en geurige puree. Heerlijk bij zo’n verfijnde vis als snoekbaars.

Voor deze aardappelpuree hebben we 2 tenen knoflook platgedrukt en in hun geheel in olijfolie gekonfijt. Kan overigens ook in kleine stukjes. Gebruik hiervoor een laagje olijfolie van zo’n 2 vingers in een klein pannetje op een heel zacht vuur – de knof wordt zo niet bruin maar wel zacht en zoet. En de olie neemt de smaak over, zonder sterk te worden.

Deze aromatische olie én de gare knoflooktenen mengden we door de gekookte en gestampte aardappelen (ongeveer 4 ons voor 2 personen) tot een luchtige puree. We deden er nog wat fijngehakte peterselie en wat citroenzest door (en natuurlijk wat zout & peper).

We bakten wat snoekbaarsfilets in boter: eerst op de huid, op hoog vuur. En ondertussen goed hebben we het filet goed aangedrukt zodat het niet kromtrok. En steeds wat boter over de filet geschept.

Na ongeveer 4 à 5 minuten zetten we het vuur laag en nog hebben we de filets nog even omgedraaid, en nog 2 minuutjes doorgegaard.

Simpel maar lekker samen.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

4 reacties

Op het IJselmeer mag snoekbaars vanaf 1 juni gevangen worden. Op de overige wateren vanaf 25 mei. Mijn visboer op de markt kon mij vorige week niet leveren. De boetes waren te hoog. Dus er werd geen risico genomen. Buitenlands kan soms worden aangeleverd en ook is er inmiddels kweek-snoekbaars, maar nog niet in grote hoeveelheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.