Heel geen gewone aardappelpuree. Geen melk, geen boter. Wel knoflook, olijfolie, en citroenzest. Dus een lichte, luchtige en geurige puree. Heerlijk bij zo’n verfijnde vis als snoekbaars.
Voor deze aardappelpuree hebben we 2 tenen knoflook platgedrukt en in hun geheel in olijfolie gekonfijt. Kan overigens ook in kleine stukjes. Gebruik hiervoor een laagje olijfolie van zo’n 2 vingers in een klein pannetje op een heel zacht vuur – de knof wordt zo niet bruin maar wel zacht en zoet. En de olie neemt de smaak over, zonder sterk te worden.
Deze aromatische olie én de gare knoflooktenen mengden we door de gekookte en gestampte aardappelen (ongeveer 4 ons voor 2 personen) tot een luchtige puree. We deden er nog wat fijngehakte peterselie en wat citroenzest door (en natuurlijk wat zout & peper).
We bakten wat snoekbaarsfilets in boter: eerst op de huid, op hoog vuur. En ondertussen goed hebben we het filet goed aangedrukt zodat het niet kromtrok. En steeds wat boter over de filet geschept.
Na ongeveer 4 à 5 minuten zetten we het vuur laag en nog hebben we de filets nog even omgedraaid, en nog 2 minuutjes doorgegaard.
Simpel maar lekker samen.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
4 reacties
Ziet er lekker uit, maar snoekbaarsseizoen voor sportvissers is gesloten.
Aha. Maar geldt dat ook voor de beroepsvissers? Die snoekbaars die wij aten kwam van het IJsselmeer. Ik hoop dat dat dan verantwoord is. Op zich is de viswijzer (http://www.goedevis.nl/zoeken?term=snoekbaars) daar positief over. Maar laat het ons weten als dat niet zo is!
De puree wordt a.s. zaterdag in huize Eetplezier geprobeerd!
Op het IJselmeer mag snoekbaars vanaf 1 juni gevangen worden. Op de overige wateren vanaf 25 mei. Mijn visboer op de markt kon mij vorige week niet leveren. De boetes waren te hoog. Dus er werd geen risico genomen. Buitenlands kan soms worden aangeleverd en ook is er inmiddels kweek-snoekbaars, maar nog niet in grote hoeveelheden.