Restaurant Al Bàcaro Amsterdam

Slow feest bij Al Bàcaro

Weer een goede Italiaan erbij in Amsterdam! Al Bàcaro is samen met Merkelbach, Toscanini en Pianeta Terra lid van de Alliantie van Slow Food chefs. Dat wil zeggen dat deze restaurants met Slow Food presidia producten werken, bijzondere lokale producten zoals Robiola di Roccaverano kaas of harder uit de Waddenzee. De alliantie van Slow Food chefs organiseerde ook de workshop Slow Ravioli op het food Film Festival die wij een tijdje terug hebben gevolgd.

Vooral Venetiaanse gerechten

Bàcaro is Venetiaans voor taverne en wordt gerund door een Venetiaanse chef, Vezio Furlani. Er staan dan ook enkele typisch Venetiaanse en Noord-Italiaanse gerechten op de kaart, zoals sarde in saòr (zoetzure sardines) en baccalà mantecato (romige stokvis puree), een lekkere combinatie. We hadden ook wat romige burrata met tomaatjes als antipasto.

Als primo namen we huis-gemaakte pasta van de dag: Piemontese plin (kleine ravioli) gevuld met Robiola geitenkaas en groene asperges, en tagliolini met langoustines. Allebei perfect, vol van smaak en royaal.

Als secondo koos hij voor de gebraden lamsschouder van het Kempische heideschaap, mals en goed op smaak met knoflook. Zij nam de tarbot, gebakken in boter en afgeblust met prosecco. De vis viel helaas wat tegen: de prosecco was te overheersend en maakte de vis slap en te vochtig.

Bij dit alles dronken we overigens een droge, ietwat strakke Soave classico van Ca’ Rugate, en natuurlijk een glas Montepulciano d’Abbruzzo bij het lam, van de overigens bijzondere wijnkaart met veel wijnen van de Italiaanse wijnwinkel Sprezzatura. Ter afsluiting namen we nog een warme flan cioccolato (zacht chocoladecakeje) met een espresso.

Geen foodstyling, alleen maar kwaliteit

Al Bàcaro is een onvervalst Italiaans restaurant dat met goede producten werkt. Zoals bij alle goede no-nonsense restaurants gaat het hier om de kwaliteit van het eten en is het interieur en de aankleding secundair – niks geen foodstyling hier. De bediening is echter hartelijk Italiaans en deskundig. Bovendien kun je er dagelijks lunchen, wat wellicht rustiger is dan ’s avonds.

Restaurant Al Bàcaro
Vijzelstraat 97
1017 HH, Amsterdam
020 3300673
’s maandags gesloten

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.