Het was een klein feestje op het water, georganiseerd door Markvandewijn en Louis Meisen. Duitse wijnen op de Amsterdamse grachten. En daar dan heerlijke hapjes bij van Louis die de wijnen nog beter uit deden komen.

Met spannende smaak- en textuurcombinaties. Zoals oester met appel, radijs en biet bij een Sekt van Winterling. En asperges, rauw, gekookt en als soep met daarbij een Müller-Thurgau van Rainer Sauer. Of een heerlijke tartaar van makreel, mayonaise van kreeft, met wortel en selderij en daarbij een Riesling van Braunewell. En zo ging het maar door.

De omstandigheden waren arctisch maar dat had als voordeel dat de wijn niet gekoeld hoefde te worden. Warm werden we uiteindelijk wel weer van Spätburgunder van Schmitt. En natuurlijk door het enthousiasme van Mark en Louis.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.