Spaghetti cacio e pepe

“Everything should be made as simple as possible, but not simpler.” Vond Einstein. Dit Romeinse gerecht Spaghetti Cacio e Pepe bewijst dat nog eens: spaghetti, pecorino (de cacio), zwarte peper (pepe) en wat kookwater. Meer heb je niet nodig. Maar zeker niet minder.

Glansrol voor kookwater

De kunst is om de kaas met wat kookwater van de pasta tot een mooie saus te binden en deze met de warme pasta te mengen, zonder dat deze te gaar wordt. De versgemalen zwarte peper is de finishing touch.

Dat kookwater van de pasta is sowieso een belangrijk ingredient, ook bij veel andere pastasausen. Zeker wanneer je wil dat de saus goed plakt aan de pasta. Een paar lepels van dit kookwater met zetmeel van de pasta zorgt er voor dat de saus gelijkmatig bindt én goed plakt aan de pasta.

Daarom is het trouwens ook niet handig om na het koken olijfolie door de pasta te doen. Die wordt dan glad en ‘pakt’ minder saus. Dus krijg je weer minder smaak. Niet doen dus!

We maakten deze Spaghetti Cacio e Pepe volgens dit recept van Janneke Vreugdenhil.

Spaghetti cacio e pepe

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.