Waarom niet? We moeten niet alleen minder en beter vlees eten, maar ook meer incourante “ongewenste” delen, zoals organen. Bij onze hele jonge geit kregen we ook de organen meegeleverd: hart, lever, niertjes en milt.

Eerlijk gezegd hebben we het hart en de milt aan onze logeerhond Biba gegeven, voor wie het een ongekende delicatesse was. Vriendin A. vond dat zonde ;-)

De lever en niertjes van baby geit zijn heerlijk mals en zacht. We hebben ze kort gebakken in wat olijfolie, peper en zout. En gegeten met Bratkartoffeln en zoet-zure sjalotjes à la Jeroen Meus met tijm, laurier en madeira.

lever en niertjes van baby geit

Eigenlijk zijn alle incourante delen ook lekker, niet alleen organen. Denk ook eens aan tong, wangen, staart of kinnebak. Of aan bloedworst en zult. Zo aten we in Palermo een heerlijk broodje milt en long.

Trouwens: ook ongewenste plaagdieren als schiphol-gans, muskusrat, rivierkreeft of wolhandkrab kunnen erg lekker zijn. De keuken van het ongewenste dier weet daar wel raad mee!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.