Geit met citroen, honing en munt

Het vervolg van onze geiten galore. Deze keer een voorpoot met schouder in een marinade van o.a. citroensap en -zest, witte wijn, honing en munt, volgens dit super recept klaargemaakt.

Geit met citroen in de marinade

We maakten deze jonge geit met citroen, honing en munt in een marinade die onverwacht lekker is in combinatie met het zachte malse geitenvlees. En tijdens het braden karamelliseert de honing zachtjes waardoor het vlees mooi bruin, glanzend laagje krijgt.

Beetje onhandig dat er geen oventemperaturen in het recept staan. Maar wij hebben het vlees eerst in een zware braadpan op het vuur aangebraden en vervolgens op 170 graden in de oven gegaard.

Hoe lang hangt van de grootte van het stuk af: onze bout + schouder was ongeveer 700 gram en die hebben we zo’n 1,5 uur laten braden. Je moet het dan wel vaak bedruipen met de marinade, anders verbrandt het!

Geit met citroen, honing en munt

Daarbij aten we een stoof van tuinbonen en gegrilde groene asperges. En dronken we de Rotling van Rainer Sauer die we op de vaartocht van Markvandewijn hebben geproefd.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.