Het vervolg van onze geiten galore. Deze keer een voorpoot met schouder in een marinade van o.a. citroensap en -zest, witte wijn, honing en munt, volgens dit super recept klaargemaakt.

Geit met citroen, honing en munt: eerst marineren

We maakten deze jonge geit met citroen, honing en munt in een marinade die onverwacht lekker is in combinatie met het zachte malse geitenvlees. En tijdens het braden karamelliseert de honing zachtjes waardoor het vlees mooi bruin, glanzend laagje krijgt.

Beetje onhandig dat er geen oventemperaturen in het recept staan. Maar wij hebben het vlees eerst in een zware braadpan op het vuur aangebraden en vervolgens op 170 graden in de oven gegaard.

Hoe lang hangt van de grootte van het stuk af: onze bout + schouder was ongeveer 700 gram en die hebben we zo’n 1,5 uur laten braden. Je moet het dan wel vaak bedruipen met de marinade, anders verbrandt het!

Daarbij aten we een stoof van tuinbonen en gegrilde groene asperges. En dronken we de Rotling van Rainer Sauer die we op de vaartocht van Markvandewijn hebben geproefd.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.