Twee weken geleden scheen de zon nog en zaten wij weer aan een bord gegrilde oosterscheldekreeft. Op het terras van Brasserie Vluchthaven in Bruinisse, van kok en slow food piraat DP Arkenbout.
Het wordt inmiddels een mooie traditie: we zijn er al eerder geweest in deze tijd van het jaar, wanneer deze oosterscheldekreeft piekt.
En opnieuw genoten we hier van ontzettend verse en lekkere zeebeestjes. Eenvoudig gemaakt, maar perfect.

Eerst wat garnaaltjes om zelf te pellen, en als voorgerecht een waar schelpenfeest: scheermessen van de gril met uitjes in wijnazijn, palourdes met knoflook en kokkels met chermoula (geurig Noord-Afrikaans mengsel van o.a. knoflook, ingemaakte citroen en komijn). Hier is op YouTube te zien hoe ze het maken.

Daarna het hoogtepunt: de oosterscheldekreeft, gehalveerd en gegrild op houtskool. Wat ons betreft de allerlekkerste manier om kreeft te maken.
De groenten erbij (o.a. zeekraal, groen asperges en tuinbonen) maakten het helemaal af. Zo perfect kan een eenvoudig gerecht zijn.

Brasserie Vluchthaven
Zijpe 1
4311 RK Bruinisse
0111 – 481228
www.devluchthaven.nl
Open van woensdag t/m zondag van 12:00 – 22:00.

Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
3 reacties
Ik wil dit jaar hier ook heel graag eten. We wonen echter te ver om op 1 dag heen-en-weer te gaan. Heb je tips voor overnachting in de buurt?
Hallo Marieke, wij overnachtten al een paar keer in B&B Rijckholt. Niet meteen om de hoek maar wel prima uitvalsbasis voor verschillende plekken in Zeeland.
Dit ziet er ook fantastisch uit! Gaat weer op mijn bucketlist voor volgend jaar;)