gegrilde kreeft bij brasserie vluchthaven

Gegrilde Oosterscheldekreeft bij Brasserie Vluchthaven

Twee weken geleden scheen de zon nog en zaten wij weer aan een bord gegrilde oosterscheldekreeft. Op het terras van Brasserie Vluchthaven in Bruinisse, van kok en slow food piraat DP Arkenbout.

Het wordt inmiddels een mooie traditie: we zijn er al eerder geweest in deze tijd van het jaar, wanneer deze oosterscheldekreeft piekt.

En opnieuw genoten we hier van ontzettend verse en lekkere zeebeestjes. Eenvoudig gemaakt, maar perfect.

Vooraf: vongole en gegrilde scheermessen bij Brasserie De Vluchthaven

Eerst wat garnaaltjes om zelf te pellen, en als voorgerecht een waar schelpenfeest:  scheermessen van de gril met uitjes in wijnazijn, palourdes met knoflook en kokkels met chermoula (geurig Noord-Afrikaans mengsel van o.a. knoflook, ingemaakte citroen en komijn). Hier is op YouTube te zien hoe ze het maken.

gegrilde oosterscheldekreeft bij Brasserie De Vluchthaven

Daarna het hoogtepunt: de oosterscheldekreeft, gehalveerd en gegrild op houtskool. Wat ons betreft de allerlekkerste manier om kreeft te maken.

De groenten erbij (o.a. zeekraal, groen asperges en tuinbonen) maakten het helemaal af. Zo perfect kan een eenvoudig gerecht zijn.

Gegrilde Oosterscheldekreeft bij Brasserie Vluchthaven

Brasserie Vluchthaven
Zijpe 1
4311 RK Bruinisse
0111 – 481228
www.devluchthaven.nl

Open van woensdag t/m zondag van 12:00 – 22:00.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties

Ik wil dit jaar hier ook heel graag eten. We wonen echter te ver om op 1 dag heen-en-weer te gaan. Heb je tips voor overnachting in de buurt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.