libanees restaurant liza in Parijs

3 heerlijke restaurants in Parijs (en een snackbar)

Laatst waren we vier dagen in Parijs. We hadden een fijn appartement gehuurd in het 10e arrondissement vlakbij Canal St.Martin. Langs dat kanaal zitten allemaal leuke café’s en restaurants.

Maar we zijn ook andere buurten in geweest om lekker te eten. Voor onze speurtocht naar de goede eet-adresjes gebruikten we deze gidsen regelmatig: Paris by MouthTime Out Paris en Le Fooding.

Onze toppers waren 3 bijzondere restaurants in Parijs – en 1 snackbar. In willekeurige volgorde:

Bo bun bij Le Petit Cambodge

Restaurants in Parijs: Le Petit Cambodge (foto Miss Zaza)
(foto Miss Zaza)

Le Cambodge, een Cambodjaans/Vietnamees restaurant, vlakbij Canal St. Martin, waar je lekker en betaalbaar kunt eten. We aten bo bun, een kom vol met salade, verse kruiden, rijstnoedels, garnalen of vlees, en knapperige loempia’s. Je moet wel in de rij staan wachten op een plek, zoals vaker in Parijs.

Ze hebben overigens ook iets verderop Le Petit Cambodge: zelfde keuken, iets meer een snackbar. Maar even lekker.

Mezze lunch bij Restaurant Liza

Restaurants in Parijs: Mezze bij Libanees estaurant Liza

Liza, een Libanees restaurant vlakbij Palais Royal, mooi modern vormgeven en ingericht. Perfect voor lunch, omdat je dan een schaal vol heerlijke mezze kunt bestellen, die er ook nog eens prachtig uitzien.

Restaurants in Parijs: mezze in Libanees restaurant Liza

We hebben eigenlijk nog nooit zo lekker Midden-Oosters gegeten, behalve misschien bij Al Halabi in Damascus. We aten o.a. baba ghanoush met een goede rooksmaak, zachte auberginestoof, een kruidige fattoush, kibbeh, gestoofde lamsschenkel.

Le bistrot des belles volailles: Le Coq Rico

Restaurants in Parijs: heerlijk gevogelte in Bistrot Le Coq Rico,

Le Coq Rico, de rotisserie van Antoine Westerman in Montmartre. Een chef die zijn 3 Michelin sterren in de wilgen hing (waar hebben we dat meer gehoord?) en nu een aantal relatief eenvoudige restaurants heeft.

Deze bistrot is volledig gewijd aan gevogelte: top kwaliteit kip, duif, parelhoen en eend. En je zit er aan kleine tafeltjes of aan een grote gemeenschappelijke tafel samen met anderen. Je wordt er informeel maar toch heel attent en deskundig bediend.

Wij namen een hele parelhoen met z’n drieën, in zijn geheel geroosterd, aan tafel in stukken gesneden en royaal op een schaal opgediend. Zo’n perfecte hoen hebben we zelden gegeten, mals en sappig van binnen en knapperig van buiten.

Daarbij werd een fricassee geserveerd, rijst met doperwtjes en cantarellen en zelfs wat foie gras, een heerlijke combinatie.

Ze hebben er een uitgebreide wijnkaart met veel biologische Franse wijnen passend bij gevogelte. Wij dronken een pinot noir van het huis Muré uit de Elzas.

Tagine en couscous bij Le Souk

Restaurants in Parijs: kruidige couscous en tagine bij restaurant Le Souk

En tenslotte Le Souk, een Marokkaans/Algerijns restaurant bij Bastille, waar je goed tagines en couscous kunt eten. Hun specialiteit is de b’stilla en tagine met eend, maar omdat we al parelhoen hadden gegeten, namen we nu lamsvlees in een tagine met artisjokken, tuinbonen en gekonfijte citroen.

Restaurants in Parijs: kruidige couscous en tagine bij restaurant Le Souk

En een couscous met merguez-worstjes en kikkererwten waar je een koperen soeppan met bouillon en groente bij geserveerd kreeg. De porties zijn enorm voor een hele schappelijke prijs.

Snel weer terug naar Parijs.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.