De geurige schatkamer vol specerijen van Epices Roellinger

Toen we laatst in Parijs waren, ontdekten we Epices Roellinger, een fantastische specerijen winkel van chefkok Olivier Roellinger. In de Rue Sainte-Anne, middenin een leuk buurtje met allemaal Japanse eettentjes.

De geurige schatkamer vol specerijen van Epices Roellinger

Roellinger heeft de 3 sterren van zijn restaurant Maison de Bricourt “teruggegeven” en heeft zich toegewijd aan zijn passie voor specerijen. Opgeleid als scheikundige heeft hij een serieuze studie gemaakt van specerijen en ontwikkelt hij nu eigen melanges. De winkel in Parijs is een schatkist voor elke kok.

Hoofdattractie is de cave à vanilles, een vanille kelder met wel 20 soorten vanille die onder optimale omstandigheden worden bewaard. Boven in de winkel kun je al die soorten ruiken. Bedwelmend lekker.

Epices Roellinger: La Cave à Vanilles

Je vindt er verder de beste biologische kwaliteit specerijen en veel verschillende variëteiten. Zoals 30 verschillende soorten peper, 10 soorten piment, 5 soorten kaneel, allemaal met uitleg over smaak, geneeskrachtige werking en de beste smaakcombinaties. En bijzondere dingen zoals tonkabonen, zwarte kardemom, Marokkaanse saffraan en eigen melanges.

Epices Roellinger

We werden er heel hebberig van, maar hebben ons ingehouden en kochten: piment d’Espelette uit Baskenland, kurkuma, kaneel uit Ceylon, vanille uit Réunion en zwarte peper uit Sri Lanka. Gelukkig is er ook een webwinkel, maar het liefst ruik je de specerijen toch eerst zelf.

Piment d'Espelette van Epices Roellinger in Parijs

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Geef je op voor de updates en ontvang dan paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Ook lekker: