Toen we laatst in Parijs waren, ontdekten we Epices Roellinger, een fantastische specerijen winkel van chefkok Olivier Roellinger. In de Rue Sainte-Anne, middenin een leuk buurtje met allemaal Japanse eettentjes.
Roellinger heeft de 3 sterren van zijn restaurant Maison de Bricourt “teruggegeven” en heeft zich toegewijd aan zijn passie voor specerijen. Opgeleid als scheikundige heeft hij een serieuze studie gemaakt van specerijen en ontwikkelt hij nu eigen melanges. De winkel in Parijs is een schatkist voor elke kok.
Hoofdattractie is de cave à vanilles, een vanille kelder met wel 20 soorten vanille die onder optimale omstandigheden worden bewaard. Boven in de winkel kun je al die soorten ruiken. Bedwelmend lekker.
Je vindt er verder de beste biologische kwaliteit specerijen en veel verschillende variëteiten. Zoals 30 verschillende soorten peper, 10 soorten piment, 5 soorten kaneel, allemaal met uitleg over smaak, geneeskrachtige werking en de beste smaakcombinaties. En bijzondere dingen zoals tonkabonen, zwarte kardemom, Marokkaanse saffraan en eigen melanges.
We werden er heel hebberig van, maar hebben ons ingehouden en kochten: piment d’Espelette uit Baskenland, kurkuma, kaneel uit Ceylon, vanille uit Réunion en zwarte peper uit Sri Lanka. Gelukkig is er ook een webwinkel, maar het liefst ruik je de specerijen toch eerst zelf.
Wat we verder nog voor lekkers tegen kwamen in Parijs? Zeker 3 lekkere restaurants. En een snackbar.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.