Hadden we dus in How to cook well van Raymond Blanc gezien: een heerlijke stevige stoofschotel met inktvis en chorizo – lekker uitgesproken smaken.

Langzame stoofschotel met inktvis en chorizo

Het grootste deel van de inktvis wordt langzaam gestoofd in wijn en tomaten: “Zjuust wan djentel liettel buubbel – not two!”. 

Neem hiervoor van die dikke Coeur de Boeuf tomaten, lekker vlezig en smakelijk, perfect voor sauzen en stoven.

Coeur de boeuf tomaten, perfect voor een stoofschotel met inktvis en chorizo

En op het laatst bak je dan nog een paar stukjes inktvis kort bruin. Die inktvis is overigens nu prima te krijgen op de markt. Komt gewoon uit de noordzee. Koop ze vers en in hun geheel, eventueel schoongemaakt. Is veel lekkerder dan kant en klaar uit de diepvries.

Hier zijn recept én video van Raymond Blanc zelf.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.