Lunch bij restaurant Bridges

Esthetisch slow food bij restaurant Bridges

Wij worden soms wat narrig bij al te veel gepriegel op ons bord. Maar bij restaurant Bridges was het spot on: prachtig opgemaakte borden met zorgvuldig op elkaar afgestemde en vooral uitgesproken smaken.

Dus alle respect voor chef Joris Bijdendijk en zijn inspirator Ron Blaauw (als we de modieuze term inspired by goed begrijpen). Bijdendijk gebruikt ook allerlei Slow Food ingrediënten die prachtig passen bij deze moderne manier van koken.

Zoals nagelholt: Achterhoeks gedroogd rundvlees. Hier als bodem voor een soort soufflé met noordzeekrab, garnalen, gefrituurde artisjok en poeder van gekonfijte citroen. Klinkt idioot maar smaakte heerlijk. En ziet er fantastisch uit (zie grote foto hierboven).

Daarvoor hadden we al een gazpacho met komkommer en oestertartaar. En verder wat kleine cornetto’s met onder andere harder, ganzenlever en steak tartare. Beetje kinderachtige vorm, maar wel heel lekker.

Andere hoogtepunten waren de tarbot in bruine boter met kokkels, tuinbonen en jonge amandelen. Of de snoekbaars met kinnebakspek, snijbonen en eekhoorntjesbrood. En een gestoomde beekforel met zwarte knoflookpuree, knolselderij en oestertartaar.

Ontzettend lekker allemaal, zo op het terras op de binnenplaats. En dat was nog maar een klein deel van de kaart. Ook de rest maakt ons zeer nieuwsgierig!

Alles bij elkaar was het deze keer nóg lekkerder en spannender dan de vorige keer dat we hier aten – en toen waren we al in de zevende hemel.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.