Risotto met witlof en radicchio

Opmaat naar de herfst: combinatie van rode risotto met radicchio en daarop wat licht gekarameliseerde witlof. Dit past trouwens perfect als bijgerecht bij een knapperige paddenstoelentaart, of gebakken bloedworst met linzen. Maar dat terzijde.

Je hoeft hiervoor alleen maar wat witlofstronkjes te halveren, op het snijvlak even te dippen in een klein beetje suiker en wat tijm.

En dan op de gesuikerde kant heel langzaam in boter garen met deksel op de pan. Meestal zo’n 15 minuten. Totdat de onderkant mooi goudbruin is en de hele stronk boterzacht.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.