Panzanella met gegrilde tonijn

Panzanella: de perfecte manier om wat oud brood te verwerken in een lekkere salade. Verder met ui, tomaat en verse basilicum. Rijk van smaak en knapperig in de mond.

Recept voor simpele panzanella

stukjes oud brood om te bakken voor de panzanella

Scheur een paar sneetjes oud brood in stukjes, besprenkel met wat olijfolie en zet het in een gemiddeld warme oven (zo’n 140 graden). Tot dat het net een beetje goudbruin is, maar zeker niet donker.

Snijd een rode ui in hele dunne ringen en meng deze in een kom met een snuf zout. Laat het 10 minuten trekken, dan is het scherpe van de ui.

Mix ten slotte wat rijpe tomaten in stukken met de ui, scheur er wat blaadjes basilicum en peterselie of rucola door en doe er ook het brood bij. Nog een goede scheut olijfolie en wat peper & zout erover en deze simpele panzanella is klaar.

Panzanella met gegrilde tonijn

Wij grilden daarbij een mooie moot witte albacore-tonijn en serveerden die op wat  cannellini-bonen. En maakten het af met  kort gefrituurde kappertjes (zoals in de venkelsalade in dit recept). Hoezo herfst?

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.