Panzanella: de perfecte manier om wat oud brood te verwerken in een lekkere salade. Verder met ui, tomaat en verse basilicum. Rijk van smaak en knapperig in de mond.
Recept voor simpele panzanella
Scheur een paar sneetjes oud brood in stukjes, besprenkel met wat olijfolie en zet het in een gemiddeld warme oven (zo’n 140 graden). Tot dat het net een beetje goudbruin is, maar zeker niet donker.
Snijd een rode ui in hele dunne ringen en meng deze in een kom met een snuf zout. Laat het 10 minuten trekken, dan is het scherpe van de ui.
Mix ten slotte wat rijpe tomaten in stukken met de ui, scheur er wat blaadjes basilicum en peterselie of rucola door en doe er ook het brood bij. Nog een goede scheut olijfolie en wat peper & zout erover en deze simpele panzanella is klaar.
Wij grilden daarbij een mooie moot witte albacore-tonijn en serveerden die op wat cannellini-bonen. En maakten het af met kort gefrituurde kappertjes (zoals in de venkelsalade in dit recept). Hoezo herfst?
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.