Johannes van Dam is niet meer. Ter nagedachtenis aan deze gastronomische knorrepot aten we vanavond wat garnalenkroketten vooraf. Jammer dat zijn magnum opus, het Volkomen Krokettenboek nooit af gekomen is.
We gingen verder met de – volgens van Dam – beste rookworst van Amsterdam, de Saucisse de Morteau van Franse slagerij Alain Bernard op de Albert Cuyp. Deze sneden we uiteraard aan met een Laguiole mes zoals hij altijd bij zich had. En we aten de worst met gestoofde linzen.
Een herfstmaal waar Van Dam vast van gesmuld zou hebben. Toch treurig dat hij zijn laatste avondmaal met tegenzin in het ziekenhuis moest verorberen.
Hoe dan ook: rust zacht Johannes, wat ons betreft op een bedje van aardappelpuree.
Update: dat Krokettenboek is uiteindelijk postuum verschenen, afgemaakt door Jonah Freud en Joosje Noordhoek.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
1 reactie
Mooi ode voor een bijzondere knorrepot. Wat mij betreft mag er op het bedje van aardappelpuree best nog wat kaviaar liggen. Met kroketten ernaast.