Johannes van Dam is niet meer. Ter nagedachtenis aan deze gastronomische knorrepot aten we vanavond wat garnalenkroketten vooraf. Jammer dat zijn magnum opus, het Volkomen Krokettenboek nooit af gekomen is.

We gingen verder met de – volgens van Dam – beste rookworst van Amsterdam, de Saucisse de Morteau van Franse slagerij Alain Bernard op de Albert Cuyp. Deze sneden we uiteraard aan met een Laguiole mes zoals hij altijd bij zich had. En we aten de worst met gestoofde linzen.

Een herfstmaal waar Van Dam vast van gesmuld zou hebben. Toch treurig dat hij zijn laatste avondmaal met tegenzin in het ziekenhuis moest verorberen.

Hoe dan ook: rust zacht Johannes, wat ons betreft op een bedje van aardappelpuree.

Update: dat Krokettenboek is uiteindelijk postuum verschenen, afgemaakt door Jonah Freud en Joosje Noordhoek.

Ook interessant:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang 1 á 2 keer per maand een update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat nu op de lijst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.